Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Diskuze

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Petaxis

Tak já mám Hornbyho komplet (už by tu sakra taky mohla vyjít ta Funny Girl), souhlasím, že to není jeho nejlepší román, ale mně se to četlo dobře.

Ale já jsem v jeho případě jaksi neobjektivní, páč ho beru jako jednoho z mých pěti nejoblíbenějších autorů :-)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Však jasně, jsou mnohem lepší filmy "ze života", nicméně podle toho co jsem četl v konentářích tu lidé čekali úplně něco jiného, nebo extra. Jenže život mnohdy není nic extra.

Prostě narážím na to, že většina lidí si zvykla na filmy, které jsou nereálné. Od pohádek, přes romantické filmy s nerealistickým koncem až po akční filmy s nesmrtelným hrdinou. A tak filmy, které prostě popisují běžné věcí ze života, už prostě lidi nudí...

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Já měl po přečtení předlohy od Hornbyho (btw výborná) očekávání docela vysoký, o to spíš, že další filmy podle jeho knížek (Jak na věc, Ve fotbalovém kotli, Všechny moje lásky) jsou do jednoho výtečný. Tohle není špatný (dal jsem 4*), jak píšeš, současných kvalitních filmů ze života zas tolik není, ale je to (aspoň pro mě) zatím nejslabší hornbyovka. Ale pořád skvělá.

 

Skvělý filmy by však mohly být i podle jeho Julie, demoverze, Po hlavě a (hlavně) Jak být dobrý. Třeba časem :-)

na příspěvěk reagoval Badmaniak, Petaxis

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

top92

Pokud jsi nepostřehl, tak usnula v půlce věty/slova... :)

 

Mimochodem nechápu, že lidi měli na film očekávání, která nebyla pointou filmu, jako třeba černá komedie nebo něco extra.

Prostě jen další film ze života. Život není pokaždé něco extra a myslím, že techto filmů s dobře zahranými rolemi je setsakra málo a jsem za ně rád. :)

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

Teda, teď jsem si teprve všimla, že to režíroval Pascal Chaumeil! Tak to se těším ještě víc.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

alicie

Matt Damon? Tell me more :-)

Těším se moc, vypadá to hodně dobře, snad to naše místní kino nemine.

JaneMCroft

JaneMCroft (hodnocení, recenze)

Viděla jsem film Jak na věc, pak jsem v knihovně narazila na stejnojmennou knížku a teď už čtu od Hornbyho třetí a Dlouhá cesta dolů na mě čeká na stole. 

Moc se mi líbí jeho styl psaní, je to krásně lidské, vtipné, ale nechybí tomu i takový ten sarkasmus. No prostě, mám ho ráda. :-)

na příspěvěk reagoval KevSpa

Elyssea

Elyssea (hodnocení, recenze)

Páni, četla jsem to asi před pěti lety, ale bohužel si z toho nepamatuju prakticky nic. Takžře bych to mohla zkusit znovu. Pierce Brosnan si vybírá celkem zajímavé projekty poslední dobou.

na příspěvěk reagoval KevSpa

Kornout

Kornout (hodnocení, recenze)

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek (a nejvtipnějších, co jsem kdy četl). Těším se moc!

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Kromě Jak být dobrý mám hornbyovky přečtený všechny, Dlouhá cesta dolů je výborná, moc se těším na její filmovou podobu. Na Hornbym je fajn ta věc, že jako fajn filmy by určitě fungovaly i další jeho díla- Po hlavě (teen-komedie) a Julie, demoverze (hudební romantická komedie). Nakonec všechy tři doposud natočené snímky podle jeho knížek jsou super (Všechny moje lásky vedou).

 (hodnocení, recenze)

KevSpa: JÁ TAKY!!! To je role přesně pro Emmu. Ale Toni není zklamání.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

G..: Nick Hornby je můj nejoblíbenější spisovatel současnosti. ;-) Při čtení jsem si v té roli, co dostala Toni, představovala Emmu Thompson, nějak mi to na ni sedělo, ale Toni mám taky moc ráda a je to skvělá herečka.

 (hodnocení, recenze)

Nick Hornby je ďábel, jeden z nejlepších spisovatelů dnešní doby. 

Já jsem si obsazení představovala úplně jinak, o to víc jsem ale na ten film zvědavá. Hlavně na Toni, tu mám hrozně ráda.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Já jsem vcelku nadšená z hereckého obsazení. Těším se moc, kniha je asi moje vůbec nejoblíbenější od Nicka Hornbyho.

 (hodnocení, recenze)

Jsem zvědavá, knížka se mi moc líbila.

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama