Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jsem dost na vážkách. Film to sice úplně špatný není, ale něco mu chybí. Z nápadu se jistě dalo vytěžit víc. Kromě Laurence Fishburnea a Billa Paxtona tu vlastně ani nikdo známý nehraje. Téma postapo zasněžené Země mě ale vždycky lákalo. Nikdy nevíte, jestli se to někdy nestane. Děj je taky dost předvídatelný. Akce je celkem v pohodě. místy mě docela zaujala příjemná hudba. "Nech ji otestovat!" ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Když se dneska podívám z okna, tak si říkám, že by trochu sněhu neškodilo. Zatímco, tady kluci z kolonie mají úplně jinčí starosti. Za trochu tepla by nejspíš dali celou svojí úrodu kouzelných fazolí (mají totiž ještě rajčata). Dole pod sněhem si lebedí ve svém příbytku, pěstují zeleninu, chovají včelstvo, hotová pohádka, kterou jen občas narušuje hnidopich Mason. Rozený vůdce Briggs si nepochopitelně neváží toho co má a společně s dalšími dvěma nadšenci nasadí pohorky, obleče kulicha a vydá se vstříc zimním radovánkám. Na svojí zasněžené cestě narazí na lechtivý časopis a holohlavého magora s jeho smečkou hladových psů. Od té chvíle je veselo a horko, i když venku pořád sněží. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mne to viac než čokoľvek pripomínalo takú snehovú variáciu na chytľavý "Doomsday". Má to síce hviezdy, rozpočet tiež nebol najmenší, ale celý ten béčkový prístup a častý minimalizmus na mňa pôsobili sympaticky, obzvlášť v kombinácii s príjemne gradovaným napätím, mrazivým prostredím a akčne-hororovou kulmináciou. Takže žiadny šedý priemer, ale parádna zábava! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný postapokalypťák, který, na to že má poflakujícího se Fishburna a sadistickýho Paxtona, mohl být aspoň trochu originální. Všecko jsme to už viděli, příběh je velké nic vytřžené z kontextu, ale na druhou stranu pro příznivce tematiky je to pohodová devadesátiminutovka v horkým letním dni. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A tady na tý točně jsem jim to všem řikal. Nežer lidi, nežer lidi, nebo se z toho zblázníš. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Docela chutně namíchanej guláš z postapokalyptický sci-fi a kanibalský tématiky. Obsazení v pohodě, atmosféra taky a i když bylo vidět, že rozpočet stál za starou belu, líbilo se mi i ztvárnění jednotlivejch kolonií. Asi nejvíc mi vadila kamera. Nevim, kdy ti pitomci pochopěj, že mávání objektivem akci na dynamičnosti nepřidá. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama