Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLEJ CO MUSÍŠ, JAK TI RADÍ SRDCE. NAŠE NÁKLONNOST, NAŠE DŮVĚRA A NAŠE LÁSKA JSOU BOHATSTVÍM, KTERÉ ZŮSTANE NAVŽDY TVÝM VLASTNICTVÍM…“ /// Myslím, že i režiséra napadlo, jak by tomu seklo Burtonovo vidění světa. Těžko říct, jestli myslel i na hereckej ansábl…, každopádně v týhle učebnicový tragédii si užijete divadelní polohy G.Depardieu do sytosti. Příběh o tom, že chudoba není to nejhorší, co se dá v životě zažít a že pravou tvář nenajdete na ksichtě, ale uvnitř je sice dramatickej, ale myslím, že vejš by ho nedostal ani ten Burton (s Deppem či Helenou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsal v roce 1869 Victor Hugo, jsem nečetl. 2.) Toužím plivnout do ksichtu aristokratovi. (Ahoj Miloši!) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace skvělého románu Victora Huga. Film trvá jen hodinu a půl, což je tak akorát a k žádnému brutálnímu krácení ani nemuselo dojít, protože se tam toho zase tolik nestane. Herecké obsazení je skvělé a celý film je překvapivě velmi temný, což mi sedlo. Vizuál, atmosféra i režijní styl jako vyšitý od Tima Burtona. Ukázalo se, že je to pro něj látka jako dělaná. Muž, který se směje je klasika, kterou stojí za to nejen přečíst, ale i ji vidět, obzvlášť když se ve všech směrech její adaptace tak moc povedla. Vizuální, opulentní, výpravné, temné... takhle to mám rád. 75%. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No, ako knižka by ma to určite zaujalo viac. Victor Hugo je pánko svojho remesla, takže hoci mi spracovanie úplne nesadlo, silný príbeh o zjazvenom chlapíkovi rozhodne nebol na zahodenie. Malo to aj neuveriteľne krásny vizuál a herecké obsadenie tiež nebolo najhoršie, no vadilo mi to akože divadelné zachytenie deja a ako sme u komerčných filmov navyknutý, ani "pánu šabloidovi" sa tvorcovia nedokázali ( alebo nechceli) vyhnúť. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nádherný vizuál je prvním a posledním kladem tohoto filmu - i když možná je to i tím, že jsem to musel sledovat s dabingem a ten mě ubíjel. Nudná kamera, příšerná režie, scény poslepované vteřiňákem, bídná gradace, neskutečná teatrálnost (a to já mám teatrálnost rád!!) a odporně deklamující Depardieu. Boreček je skrytej komunista a na co nakonec zmůže po svým velkým proslovu? Ach, jak jsem se na ten film těšil, tak o to víc mě nakrk. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Krásné "burtonovské" vizuální zpracování. Dějově to mělo také docela svižný spád (možná je to i tím, že konečně po dlouhé době film, který má kolem 90 minut!). O některých Hugových románech mám sice své mínění a začínají mě nudit, ale tohle téma mě bavilo. Mé hodnocení: 93% (viděno: 16.04.2013 / Dny evropského filmu). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)
  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama