foto

Markéta Hrubešová

  • nar. 17.3.1972 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1972. V mládí ji velmi bavil balet, který ale později vyměnila za Dismanův dětský soubor. Dále chtěla umět cizí jazyky a tak studovala Základní školu s rozšířenou jazykovou výukou. Pak její kroky vedly na Státní konzervatoř v Praze. Po úspěšném ukončení se angažovala ve Východočeském divadle v Pardubicích. Byla zde velmi krátce a odešla na volnou nohu. V posledních letech je k vidění v divadle Skelet Pavla Trávníčka.

V televizi se objevuje již od dětství. Byla to pohádka O PTÁKU OHNIVÁKU a film MODRÉ Z NEBE. Když bylo Markétě 16 let, tak hrála v milostném dramatu OZNAMUJE SE LÁSKÁM VAŠIM, kde spolu s Lukášem Vaculíkem dostali hlavní role. Perličkou je, že se v tomto snímku svlékla úplně do naha. Tuto scénku nejdříve režisér prokonzultoval s jejími rodiči a ti jí to povolili.

Dalšími filmy byly: SEDÍM NA KONÁRI A JE MI DOBRE, DIVOKÉ PIVO, ANDĚLSKÉ OČI, GOLET V ÚDOLÍ, KONEC BÁSNÍKŮ V ČECHÁCH, ZDIVOČELÁ ZEMĚ a PŘÍLIŠ HLUČNÁ SAMOTA. Prosadila se i za našimi hranicemi. Byl to nizozemský film ZIMA, kde ztvárnila postavu české emigrantky. V dnešní době je však hlavně k vidění v seriálu ULICE, kde hraje postavu Tamary Elliot.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2015 Reportérka (TV seriál)
V souboji (E03)
V plamenech (E02)
Nad první kauzou (E01)
2014 Poslední cyklista (TV film)
2012 Muž, který se směje
2011 Saxána a Lexikon kouzel
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
Domina (TV film)
2009 Jménem krále
Nepolepšitelný (TV film)
Rádio (TV seriál)
2007 Boží duha (TV film)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2003 Bankrotáři (TV film)
Jak básníci neztrácejí naději
Strážce duší (TV seriál)
1999 O princezně z Rimini (TV film)
1998 Zima 1989
1997 Zdivočelá země
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
1996 Konto separato
1995 Divoké pivo
Golet v údolí
Ruleta (TV film)
Venušina delta
1994 Andělské oči
Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Příliš hlučná samota
Vášnivé známosti 2 (TV film)
Žiletky
1993 Konec básníků v Čechách
Peklo v řetězech II
1992 Dvanáct měsíčků (TV film)
Lady Macbeth Mcenského újezdu
Mladý Indiana Jones (TV seriál)
O vodníkovi a housličkách
Zamilovaná (TV film)
1991 Kdyby tisíc klarinetů (divadelní záznam)
Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (TV film)
1990 Pernikářka a větrný mládenec (TV film)
Zmatky kolem Katky (TV film)
1989 Jestřábí moudrost
Sedím na konári a je mi dobre
Zlatňanka (TV film)
1988 Duše a dušičky (TV film)
Oznamuje se láskám vašim
1983 Modré z nebe
1980 O Ptáku Ohniváku (TV film)

Dokumentární

2012 Tajemství Josefa Dvořáka (TV film)
2009 Arthur Honegger: Jana z Arku na hranici (koncert)
1998 V centru filmu - v teple domova (TV film)

TV pořady

2016 Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival (TV pořad)
2014 Překvápko! (TV pořad)
Srdce pro děti 2014 (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2013 Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Koule (TV pořad)
Nic není nemožné (TV pořad)
Supermáma (TV pořad)
Šoumeni (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
Tescoma s chutí (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace