Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Muž, který se musí smát připomíná tím stálým úsměvem Pratchettova Smrtě. Ursus by byl člověku sympatičtější, kdyby ho neznal jako mladého charismatického Cyrana, při pohledu na jeho tukem obalenou tvář, o zbytku nemluvě, si člověk vzpomene na ledajaké jiné zvíře, prasetem a hrochem počínaje a vorvaněm konče, ale medvěda při těch asociacích úplně mine. Stejně tak Homo není vlk. Gwynplaine a Dea jsou dvojicí, které člověk její lásku věří a jako děti byli neobyčejně roztomilí, za což je ta pátá hvězda. ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování známého románu Victora Huga. Pro oko diváka potěšující snímek, který má spád a nenudí. Romantické prvky Hugova románu jsou naprosto zřetelné každou minutu. Vystoupení v parlamentu a především větu: "Lid jsem já!" při proslovu ke královně, v narážce na známý absolutistický výrok Ludvíka XIV., si nějakou chvíli budu pamatovat... ()

Reklama

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Tragická, obrazově poutavá pohádka o milosrdném samaritánovi, který objal dva ubohé sirotky, ačkoli chtěl být sám a o nikoho se nestarat. V tu chvíli by člověk neznalý předlohy čekal zneužívání a krutost. Násilí a opovržení však přichází z venčí a my jsme svědky nečekaného souznění a výchovně-morální harmonie, která by dnes mohla imponovat leckterým učitelům i rodičům. Co je však na francouzsko-českém dramatu okouzlující, je jemnost vztahové triády, nicnevyčítající oddanost, partnerská upřímnost a láska jako nejvyšší dar. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No, ako knižka by ma to určite zaujalo viac. Victor Hugo je pánko svojho remesla, takže hoci mi spracovanie úplne nesadlo, silný príbeh o zjazvenom chlapíkovi rozhodne nebol na zahodenie. Malo to aj neuveriteľne krásny vizuál a herecké obsadenie tiež nebolo najhoršie, no vadilo mi to akože divadelné zachytenie deja a ako sme u komerčných filmov navyknutý, ani "pánu šabloidovi" sa tvorcovia nedokázali ( alebo nechceli) vyhnúť. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace skvělého románu Victora Huga. Film trvá jen hodinu a půl, což je tak akorát a k žádnému brutálnímu krácení ani nemuselo dojít, protože se tam toho zase tolik nestane. Herecké obsazení je skvělé a celý film je překvapivě velmi temný, což mi sedlo. Vizuál, atmosféra i režijní styl jako vyšitý od Tima Burtona. Ukázalo se, že je to pro něj látka jako dělaná. Muž, který se směje je klasika, kterou stojí za to nejen přečíst, ale i ji vidět, obzvlášť když se ve všech směrech její adaptace tak moc povedla. Vizuální, opulentní, výpravné, temné... takhle to mám rád. 75%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)
  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama