Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Jessicahamby 

všechny recenze uživatele

Skvělý romantický film, možná trochu připomínající některé z děl Burtona (-resp. film Střihoruký Edward ). Hlavní hrdina v tomto snímku, je vyděděnec společnosti, který si uvědomuje - snad příliš pozdě - hodnoty svého bytí. Skvělé herecké obsazení (Depardieu nikdy nezklame), kostýmy, výprava. Nemám co vytknout. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Tragická, obrazově poutavá pohádka o milosrdném samaritánovi, který objal dva ubohé sirotky, ačkoli chtěl být sám a o nikoho se nestarat. V tu chvíli by člověk neznalý předlohy čekal zneužívání a krutost. Násilí a opovržení však přichází z venčí a my jsme svědky nečekaného souznění a výchovně-morální harmonie, která by dnes mohla imponovat leckterým učitelům i rodičům. Co je však na francouzsko-českém dramatu okouzlující, je jemnost vztahové triády, nicnevyčítající oddanost, partnerská upřímnost a láska jako nejvyšší dar. ()

Reklama

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování známého románu Victora Huga. Pro oko diváka potěšující snímek, který má spád a nenudí. Romantické prvky Hugova románu jsou naprosto zřetelné každou minutu. Vystoupení v parlamentu a především větu: "Lid jsem já!" při proslovu ke královně, v narážce na známý absolutistický výrok Ludvíka XIV., si nějakou chvíli budu pamatovat... ()

Metal.God 

všechny recenze uživatele

Velké nesrovnalosti s knihou tu samozřejmě jsou, ale když to budu hodnotit jako něco úplně jiného, tak je to i celkem dobré. Nejvíce se mi líbí začátek filmu. Malé děti hrají své role dobře a příběh je pěkný. Celé se to ale postupem zhoršuje. Velká chyba je ve vizáži Gwynplainea, který je až moc krásný. Zahrán je ale téměř stejně výborně jako Ursus. Jenže ani ten není podle knihy, stejně jako všechny ostatní postavy. Ale jinak jeho složitý charakter vystihl Gérard Depardieu skvěle. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Krásné "burtonovské" vizuální zpracování. Dějově to mělo také docela svižný spád (možná je to i tím, že konečně po dlouhé době film, který má kolem 90 minut!). O některých Hugových románech mám sice své mínění a začínají mě nudit, ale tohle téma mě bavilo. Mé hodnocení: 93% (viděno: 16.04.2013 / Dny evropského filmu). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)
  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)

Reklama

Reklama