Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé lásce ke sportu byl zahajovací ceremoniál asi nejdéle, co jsem se v kuse koukal na Olympiádu. Začátek byl vážně skvělej (krom mírných prostojů) a přerod ze zelených plání kolem Glastonbury na pochmurnou šedou tovární halu, ve které se odlil jeden z olympijských kruhů, to mě bavilo jako máloco. Pak tu také byla ta řada komediálních vsuvek s Bondem a Beanem a ty rozhodně pobavily. Odkaz na dětskou nemocnici a zdravotnictví společně s dětskými strašáky neurazil a tak zbývá už jen přechod do staletí posledních. Mám tím na mysli popkulturu. Telku, hudbu a hlavně sociální sítě. Na jednu stranu mi to přijde celkem logické uvést je všechny jako významný milník, kterým bezesporu jsou, ale nejsem si jistý, že bych jim sám věnoval tolik prostoru. V jednu chvíli jsem si dokonce říkal, kdy se zahajovací ceremoniál proměnil v koncert Arctic Monkeys. Rozhodně to není tak, že by mi na zahájení něco vyloženě vadilo, ale ne všechno mi sedělo. Dám čtyřku, i když hodně, hodně silnou čtyřku. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Prekrásny zahajovací ceremoniál olympijských hier, na ktorom si Briti skutočne dali záležať, čo je snáď každému jasné už len z mena režiséra. Danny Boyle odviedol skutočne skvelú prácu, nezabudnuteľné zostanú najmä výstupy Daniela Craiga spoločne s kráľovnou ako Bondgirl a takisto nestarnúci Rowan Atkinson ako Mr. Bean. Jediné, čo sa dá v tomto prípade vytknúť a u mňa na tom celkové hodnotenie aj stratilo jednu hviezdičku, je najmä v druhej polovici ceremoniálu zbytočné naťahovanie, ktoré ma v niektorých momentoch začalo dokonca uspávať. Napriek tomu však organizátorom tlieskam, šou možno veľkoleposť tej z Pekingu nedosiahla, no svojím priblížením sa k obyčajným ľuďom ju jednoznačne prekonala. (80%) ()

Reklama

Attta

všechny recenze uživatele

Zajimavý ceremoniál plný krásných komažiků a efektů, který byl velice pěkně promyšlený a místy i zábavný. Po seskoku královny :D nabral obrátky a držel si tempo. Za pochvalu stojí určitě zmínit výběr hudby. Uznávám veškerou tu tvrdou práci, bez které by něco tak velkého nikdy nevzniklo a také to, že se na to, oproti jiným ceremoniálům, opravdu dalo koukat. PS: Danny ty jeden lišáku, příště si nedělej reklamu!!! :) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tam někdo půjde švihlou chůzí, když součástí ceremoniálu bylo mimo jiné shrnutí britské kultury, ale nevadí. Aspoň že tam byl Rowan Atkinson jako Mr. Bean nebo Daniel Craig jako James Bond. A spousta výborný muziky... ale bohužel i spousta blbý "muziky". Díky režisérovi Dannymu Boylovi, výbornému britskému humoru, kultuře a historii to bylo lepší než ostatní zahajovací ceremoniály, které mi většinou připadají nesmírně nudné a kýčovité. Tohle bylo relativně pěkné a hlavně to občas byla docela sranda :-) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, nesledovatelný s.h.i.t. Dvojka má jednou za sto let co zase vysílat. Celoročně se tam jinak blije. Navíc nesnáším Letní olympijské hry. Danny Boyle k čemu jsi propůjčil svůj multitalent? K břečce s přeplacenýma sportovcema a vrcholné nudě. Uááááááááá...To jsem zívnul a ne jednou.Totál nebavilo. Ryze skvoucí odpad. 0% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Pořadatelská země měla právo bez kvalifikace postavit svůj národní tým ve všech kolektivních sportech, které jsou na programu příslušných olympijských her. V roce 2012 v Londýně tak došlo k historickému zlomu, neboť po dlouhých 52 letech z prestižních důvodů postavilo Spojené království svůj fotbalový tým. (MikeCool)
  • Celkové finanční náklady na olympiádu dosáhly 9,3 miliardy liber, což je přes 300 miliard kč, a to bez jistoty návratnosti investice. (MikeCool)
  • Vlajkonosičom českej výpravy bol badmintonista Petr Koukal (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama