Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Tentokrát převážně osobně: byl jsem při tom a bylo mi tam (přes všechna varování našich médií) mezi všemi těmi pozitivně naladěnými lidmi dobře. A to se považuji za introverta a individualistu, který se monstrózním akcím vyhýbá. Jenomže Londýn a Anglie je pro mě absolutně výjimečný fenomén a zahájení LOH toho dost (celkem originálně a zajímavě) o obrovském vzestupu, zrozeném z tvrdé práce, důvtipu a odříkání generací, a logicky i následném pomalém pádu, připomnělo: 70% (81% je průměr 1483 hodnotících přede mnou). Poznámka na závěr: dlouho by se dalo diskutovat o tom, co je vlastně vzestup a co pád. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Bylo to úchvatné, takové fakt správně britské. Daniel Craig s Her Majesty to nandali všem, ale zároveň bych se na to znova dívat nemusela. Ale za vystoupení Paula a především mých zlatých Arcticů (i když mi Alex přišel nějak monotónní) jednu přidám. Každý si určitě našel to své, ale přiznám se, že závěrečná akce se mi líbila mnohem víc. Tam to vzali jako jeden velký koncert a to teprv museli lidi koukat, kolik hvězd i hvězdiček se sejde, když se zadaří. A Victoria (aka Posh) se neztrácela a nebyla zas tak pohublá, jak to všichni tvrdí. Lidi jsou jen zvyklí to říkat ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemožné se stalo skutečností aneb Danny Boyle totálně zvoral zahájení "LOH 2012". Roztříštěné, nevyužité, překvapivě minimalistické, nijaké. Díky bohu za účast Kennetha Branagha a Daniela Craiga, protože bez nich by byl celý slavnostní ceremoniál ještě o několik řádů níž. A prý "To nej, co může dnes celé království nabídnou,"... ()

Dalfor 

všechny recenze uživatele

Perfektní ceremoniál. Myslím, že jsem to viděl už třikrát a stále je to úžasné. Výborná hudba (především během průmyslové revoluce: https://www.youtube.com/watch?v=hM0fiegRbTg ). Pěkné znázornění historických událostí v Británii až po současnost s dobře zpracovanými videodoplňky včetně vtipů. 10/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

James Bond jako bodyguard, Rowan Atkinson jako běžec, Voldemort jako monstrózní strašák a Paul McCartney jako frajer večera. Boyleho show prosvištěla opravdu všechno, co vždy elegantní Velká Británie mohla nabídnout a při posledních tónech Hey Jude na mě lidská atmosféra, která pojí kontinenty, dýchla takřka dokonale. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Vlajkonosičom českej výpravy bol badmintonista Petr Koukal (GTS_PUNK)
  • Vlajkonosičom historicky najmenšej slovenskej výpravy bol strelec Jozef Gönci. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama