Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších otváracích ceremoniálov, z najfarebnejších, ozaj im to vtedy vyšlo, posledné roky to proste stojí za to ako oslava športu a v krajinách ako je Británia sa často aj dbá na cez rôznych aktivistov na to, aby sa minimalizovali nejaké problémy. To, že svet má problémy aj inde je smutné a nedá sa to veľmi prehliadať, ale zas pokiaľ to nebolo stratové tak sa dajú niektoré veci odpustiť a hlavne to spája svet, národy, ľudí, čo je dôležité. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vizuálně bombastické, stejně jako všechny předchozí zahajovací olympijské ceremoniály, ale bez průvodního komentáře bych se v této procházce významnými momenty anglické historie těžko orientovala. Stejně jako všechny ostatní i mne zaujal pověstný suchý anglický humor prezentovaný Rowanem Atkinsonem a především samotnou královnou doprovázenou agentem Craigem. Skláním se před jejím smyslem pro recesi a začínám chápat její oblibu mezi spoluobčany. Také hudební velikáni, které dala Anglie světu sem právem patřili a bylo mi potěšením si je poslechnout. No a smysl některých ukázek jsem plně nepochopila a kdyby tam nebyly, svět by o nic nepřišel. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemožné se stalo skutečností aneb Danny Boyle totálně zvoral zahájení "LOH 2012". Roztříštěné, nevyužité, překvapivě minimalistické, nijaké. Díky bohu za účast Kennetha Branagha a Daniela Craiga, protože bez nich by byl celý slavnostní ceremoniál ještě o několik řádů níž. A prý "To nej, co může dnes celé království nabídnou,"... ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Neznám důvod těch sledování těch z vás, kteří už předem odsuzujete jakoukoliv snahu Dannyho Boyla. Podle mě stvořil naprosto perfektní a koukatelnou show, která se dá považovat opravdu za to nejlepší, co jsem mohl na olympijských uvítacích ceremoniálech vidět. Krásná přeměna prostředí na industriální a průmyslovou Anglii, spoustu doprovodných představení, nádherné efekty a světelná show, která skutečně nemá obdoby. Potěšil Rowan Atkinson, David Beckham, Mike Oldfield, Paul McCartney, David Craig s anglickou královnou ( která se alespoň chvíli tvářila, že se baví ) a i všichni ti, kdo společně uspořádali tuto velkolepou oslavu. Danny Boyle do toho dal všechno a určitě se to vyplatilo. Chybělo už jen fish and chips. THIS IS ENGLAND!!! ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Asi dosud nejlepší ceremoniál, jaký se divákům představil. Úvodní monumentální pasáž až do industrializace nepostrádá nic a nabízí vše, Shakespeara i Kennetha Branagha v nejlepší formě. Pak se dočkáme mírně přepláceného pokračování, ovšem i tak na vysoké úrovni plného osobité stylu. Potěší i výstup Mr. Beana. Největším pozitivem je, že ceremoniál naplno ukazuje Británii ze všech stran (historie, hudba, film...) a jde s dobou, ale zároveň je ryze britský. Geniální nápad zažehnutí olympijského ohně už asi nepůjde překonat, nádhera. P.S. Asi sem jediný, ale vystupení královny s Bondem mě úplně minulo a považuji ho za Achillovu patu celého ceremoniálu. [70%] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Danny Boyle si ako tému ceremoniálu vybral „Ostrovy zázrakov“, motív prevzatý z divadelnej hry Williama Shakespeara „Búrka“. Podľa odhadov ho sledovala miliarda ľudí po celom svete a stál 27 miliónov libier. (Sufferer)
  • Ještě před oficiálním zahájením her došlo k diplomatickému incidentu, když před zahájením fotbalového zápasu žen mezi KLDR a Kolumbií pořadatelé omylem na světelnou tabuli umístili vlajku Jižní Koreje, namísto KLDR. Hráčky KLDR odmítly k utkání nastoupit, svůj názor změnily až po omluvě pořadatelů. (MikeCool)
  • Stadion Wembley, na kterém se ceremoniál odehrál, je s kapacitou 80 000 míst třetím největším stadionem v Anglii. (MikeCool)

Reklama

Reklama