Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný (do)koukatelný; a vlastně docela i sympatický; zahajovací ceremoniál v dějinách! Škoda, že stále zcela zbytečný, o ničem a pro nic... Proč prostě neprohlásit hry za zahajené a tečka? Když totiž Boyle pojme zahájení olympiády shodně jako svou adaptaci Frankensteina (nejen ta nemlich shodná průmyslová revoluce), tak něco není úplně košér a ani britský (a díky holinkám i český) nadhled to nespasí. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Asi dosud nejlepší ceremoniál, jaký se divákům představil. Úvodní monumentální pasáž až do industrializace nepostrádá nic a nabízí vše, Shakespeara i Kennetha Branagha v nejlepší formě. Pak se dočkáme mírně přepláceného pokračování, ovšem i tak na vysoké úrovni plného osobité stylu. Potěší i výstup Mr. Beana. Největším pozitivem je, že ceremoniál naplno ukazuje Británii ze všech stran (historie, hudba, film...) a jde s dobou, ale zároveň je ryze britský. Geniální nápad zažehnutí olympijského ohně už asi nepůjde překonat, nádhera. P.S. Asi sem jediný, ale vystupení královny s Bondem mě úplně minulo a považuji ho za Achillovu patu celého ceremoniálu. [70%] ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemožné se stalo skutečností aneb Danny Boyle totálně zvoral zahájení "LOH 2012". Roztříštěné, nevyužité, překvapivě minimalistické, nijaké. Díky bohu za účast Kennetha Branagha a Daniela Craiga, protože bez nich by byl celý slavnostní ceremoniál ještě o několik řádů níž. A prý "To nej, co může dnes celé království nabídnou,"... ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Prekrásny zahajovací ceremoniál olympijských hier, na ktorom si Briti skutočne dali záležať, čo je snáď každému jasné už len z mena režiséra. Danny Boyle odviedol skutočne skvelú prácu, nezabudnuteľné zostanú najmä výstupy Daniela Craiga spoločne s kráľovnou ako Bondgirl a takisto nestarnúci Rowan Atkinson ako Mr. Bean. Jediné, čo sa dá v tomto prípade vytknúť a u mňa na tom celkové hodnotenie aj stratilo jednu hviezdičku, je najmä v druhej polovici ceremoniálu zbytočné naťahovanie, ktoré ma v niektorých momentoch začalo dokonca uspávať. Napriek tomu však organizátorom tlieskam, šou možno veľkoleposť tej z Pekingu nedosiahla, no svojím priblížením sa k obyčajným ľuďom ju jednoznačne prekonala. (80%) ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

"Zahajovací ceremoniál v Londýně byl tedy jednou z nepříjemných lekcí vkusu malým národům, jako jsme my, i nabubřelým mocnostem, jako je Čína, která se vzmůže jen na dutou pompéznost. Tuto lekci ale samozřejmě můžeme brát i pozitivně – jako důkaz, že se lze vyhnout tomu, aby něco tak ušlechtile patetického jako olympiáda mohlo mít zábavný a svěží úvod." (K Fila) Myslel jsem si, že ceremoniál by vždycky o duté pompéznosti nabubřelých mocností, ale Británie asi fakt ukázala, že to tak být nemusí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Vlajkonosičom českej výpravy bol badmintonista Petr Koukal (GTS_PUNK)
  • Danny Boyle si ako tému ceremoniálu vybral „Ostrovy zázrakov“, motív prevzatý z divadelnej hry Williama Shakespeara „Búrka“. Podľa odhadov ho sledovala miliarda ľudí po celom svete a stál 27 miliónov libier. (Sufferer)

Reklama

Reklama