Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemožné se stalo skutečností aneb Danny Boyle totálně zvoral zahájení "LOH 2012". Roztříštěné, nevyužité, překvapivě minimalistické, nijaké. Díky bohu za účast Kennetha Branagha a Daniela Craiga, protože bez nich by byl celý slavnostní ceremoniál ještě o několik řádů níž. A prý "To nej, co může dnes celé království nabídnou,"... ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Vyděl jsem to až dneska ze záznamu na netu. Upřímě řečeno nechápu , proč se okolo toho dělá takový povyk. Je mi jasné že každá země chce urvat tu nejlepší pověst " zahájením " OH , ale takovej cirkus okolo ? Trochu moc dlouhé a občas jsem přeskakoval , a tak nějak nevím jestli kdybych byl přímo tam ( jako lajf na stadioně ) jestli bych měl zážitek jiný , ale záznam mě moc nechytl. Danny Boyle , by měl asi zůstat jen u filmu. Slušné 3 hvězdy ( dokážu si představit kde by těch xy milionů udělalo větší parádu ) ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou zase vařili dort a vyčpělý Mr. Bean si u toho rozpačitě dloubal v nose. Ani ten patos už není, co býval. Zůstalo jen rutinní pozlátko a vespod žádná pýcha, prostě nic. Dějiny jednoho království zcenzurované na dřeň - až zbyla jen nekonfliktní popkultura. Tak chválabohu za ty úsměvavé černošky v průvodu, ty jejich jemné rysy a těch odstínů pleti... ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V úvodní části celkem zábavný popkulturní produkt odkazující na uzoulinkou výseč britské historie a bohaté dědictví britské POPkultury posledních padesáti let... Boyle zařídil, že zahajovací ceremoniál (zvláštní svébytný umělecký útvar) byl tentokrát ne-nudný a o poznání snesitelnější než všechny předchozí, které jsem od Soulu nebo Barcelony viděl. Sice to byl slepenec velmi vzdálený vznešeným Coubertinovským myšlenkám z konce předminulého století, ale čekal snad někdo něco jiného..? Druhá, oficiálnější část ceremoniálu již nepostrádala onen obvyklý patos a planetární monumentálnost, což však Boyle mohl ovlivnit pouze v detailech. _ Česká výprava v gumácích a s deštníky, znuděná královna, twitterující Usain Bolt a Paul McCartney obdivující zvuk svého popěvku z úst desetitisíců dívek a žen... Vidět a zapomenout. _ Jsme na filmovém serveru, tak ještě palec nahoru za dvouvteřinový záběr na letící Kes... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Úvod s Branaghem, následné pasáže s Craigem nebo Atkinsonem výborné, ale když na scénu nastoupily děti z nemocničních lůžek a "cool" omladila, která začala tančit do rytmu statusů, začalo to směřovat k obyčejnému lacinému (ale nezbytnému) kýči, který opájí davy. S tím modernistickým pojetím to tak přehánět nemuseli. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Scénu, ve které vystupuje zdravotnický personál s dětmi na nemocničních postelích, hráli skuteční pacienti a skutečný lékařský personál. (FIBO)
  • Ještě před oficiálním zahájením her došlo k diplomatickému incidentu, když před zahájením fotbalového zápasu žen mezi KLDR a Kolumbií pořadatelé omylem na světelnou tabuli umístili vlajku Jižní Koreje, namísto KLDR. Hráčky KLDR odmítly k utkání nastoupit, svůj názor změnily až po omluvě pořadatelů. (MikeCool)
  • Stadion Wembley, na kterém se ceremoniál odehrál, je s kapacitou 80 000 míst třetím největším stadionem v Anglii. (MikeCool)

Reklama

Reklama