Reklama

Reklama

Nemecký tank Biely Tiger, ktorý takto nazvali ruskí tankisti, je nočnou morou ruskej armády. Kdekoľvek sa zjaví, podarí sa mu zastaviť postup ruských tankových jednotiek. Medzi tankistami sa šíri správa, že tank má dušu zvieraťa. Ruská generalita sa snaží nájsť tank a posádku, ktorá sa Bielemu Tigrovi vyrovná. (andykovac)

Recenze (81)

Paity 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jen v podstatě za to, že zvuky výstřelů byly autentické a také to, že konec nebyl patos. To by se Amíkům nestalo, takže palec nahoru. Jinak to bylo takové... hlavní hrdina nesympatický až na půdu, příběhově slabé, řada věcí nevysvětlena a tankista co mluví s tanky, jako to už je moc. Více hvězd prostě těžko. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ruský mysteriózny tankový film... Rusi nemajú vojny nikdy dosť, a keďže o nej bolo už všetko natočené, tak sa musí vymyslieť takýto úlet. Tank, ktorý vopred vycíti moment útoku a informuje o tom svojho mechanika, to je asi len pre tankových fanatikov a v nudnom ukecanom balení ma to znechucovalo. A filozofický Hitlerov záver ako oslava vojny netuším, čo mal znamenať. ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Asi dva roky naspäť som Belyj tigr chcel pozrieť, ale po cca štvrťhodine som to vypol. Teraz som sa k tomu vrátil a na moje prekvapenie ma to celkom prikovalo k obrazovke. Námet nie je tak zlý, vlastne celkom zaujímavý, ale v niektorých momentoch absurdný a komický ("boh na pozlátenej T-34...", to už vážne nie, aj preto strhnuté hodnotenie). K tomu posledných dvadsať minút jasne ukazuje alegorickú podstatu mystického "bieleho Tigra". Tá ale do filmu tváriaceho sa 3/4 času ako tankistický nezapadá. Pritom funguje lepšie, než iné ruské filmy tohto žánru a tá tajomnosť ako-tak fungovala tiež. Chválim výpravu, filtre obrazu a hlavne skvelú kameru, ktorá výborne pracuje s charakteristikou tankov v pohybe. Ich presuny, otáčanie sa a rozmieľanie bahna pásmi sú pútavé a príjemne sa na to pozerá. K tomu väčšinu času nehrá žiadna hudba (ktorá je aj tu aj tak slabá), ale počuť hučanie motora, systém otáčania veže atď. Tankový audiovizuálny zážitok sám o sebe. V tomto ohľade poctivý tankistický film (až na pár výnimiek ako "veliteľom tanku bude váš šofér"). Nechýba celkom bohatý počet techniky, s akože-Tigerom sa musíme zmieriť. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

„Nie je vidieť ani prd.“ „A kde sme?“ „U čerta... Na meniny.“ Nejsem fanoušek válečných filmů, ani tanků, ani střílení. Ale tohle? Člověk se u toho až bojí, jak na něj „Tygr“ míří. Za mě skvělá kamera, krásná příroda a opuštěná místa (škoda že toho bombardování!). Takový jako mysteriózní napínák. Zhlédnuto v originálním znění se slovenskými titulky. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Spáleniny třetího stupně na 90% těla nejsou slučitelné se životem, spáleniny třetího stupně na 90% těla zahojené bez jizev nejsou slučitelné s realitou, co všechno může do filmu přinést, pokud je to žánr fantasy. Tygra! (Tady milovníkům tanků a vojenské techniky doporučuji přestat číst.) Jindy, jinde, v jiné válce byla dívka, co slyšela hlasy, konkrétně hlasy svaté Kateřiny a svaté Markéty, upálena. Náš tankista byl sice hořlavý ale neupálitelný, leč hlasy slyšel taky, hlasy tanků, možná slyšel i trávu růst, ale měl dost rozumu, aby o tom nemluvil. Souboj tajemného Tygra a T-34 byl napínavý. Nějak jsem v těch tancích (jako od slova tank) a jejich tancích (jako od slova tanec) viděla spíš než co jiného souboj zvířat, abych byla úplně přesná, vybavili se mi ti brouci z třetího levelu Diabla. Přistihla jsem se při tom, že oba ty ústřední tanky vnímám opravdu jako zvířata, a to ve chvíli, když ten hodný tank jede za Tygrem do opuštěné vesnice a jak sjede do prohlubně, nabere si bahno do hlavně, říkala jsem si, že to muselo bolet. Další poznatek byl, že T-34 se usmívá a Tygr se mračí. U závěrečného Hitlerova rozjímání jsem si říkala: "Chlapče, škoda, že jsi nenapsal ještě jednu pěknou knížku, byl by to šlágr." ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal od mája do novembra 2011. Pre film bola postavená celá dedina, v ktorej sa odohrávali posledné zábery filmu. V ateliéroch Mosfilmu bola postavená budova, kde sa podpisovala kapitulácia Nemecka a replika tanku Tiger. (andykovac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno