Reklama

Reklama

Танки

  • Rusko Tanki (více)

Obsahy(1)

Vývoj nového tanku je u konca a tank treba predstaviť na Červenom námestí priamo Stalinovi. Preprava po železnici je zakázaná. A tak hlavnému konštruktérovi Michailovi Koškinovi (Andrej Merzlikin) napadla spásonosná myšlienka presunuť sa zo závodu v Charkove do Moskvy po vlastnej osi. Nasleduje 7 dní ťažkých stretov s bielogvardejcami, kozákmi, nemeckými diverzantmi, ale aj s vojakmi Červenej armády. A každý má snahu im zabrániť v ďalšom presune. Podarí sa im prísť do Moskvy včas? (Volodimir2)

(více)

Recenze (21)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to viděl, ale jak mám teď tento film okomentovat? Kdybych měl celou záležitost hodnotit podle skutečných událostí, musel bych odpadovat, a to se mi příliš nechtělo, protože jsem se fakt dobře bavil. Nakonec jsem se rozhodl, že budu k snímku přistupovat jako k takovému easternu s tanky, a v tom případě se už můžu trochu odvázat. Jako dobrodružný film, který má diváka pobavit, to na mě totiž opravdu fungovalo, soudružka Katajeva se postarala o krasivyj utrennij vid a Němcům už po aktivaci Schultze nezbyla jiná možnost, než vypustit Krakena. Trochu dobrodrůžo, trochu pohádka, ale ve výsledku dobrá zábava. A tanky byly parádní. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ukázkové ztělesnění průměrnosti. Tohle šlo natočit jako dobrodružný příběh, jako napínavé drama, jako špionážní thriller nebo jako klasický válečný film. Kim Družinin se nehodlal omezovat, zakomponoval do děje všechny naznačené linie, a výsledkem je neladící směska. Nepříliš dobře zrežírovaná, ale slušně zahraná. Kdyby to byl český film, byl bych smířlivější, ale rusové, nebo i poláci mají laťku mnohem výš. ()

Reklama

argus123 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film, natočeny na skutočnom základe a okoreneny akčnými scenkami s diverzantmi, agentmi a banditmi. Proste všetko čo ma vojnovy dobrodružny film mať. Samozrejme miestny guliprdkovia čo pokladaju vše ruske za špatne lebo film nema niekde logiku a bla bla bla, tích si netreba všímať. Keby niečo podobne natočil holý úd okamžite by to pokladali za pecku roka :D čo nieje tajomstvo. Takže, riadte sa vlastným úsudkom a nedajte na guliprdkov z csfd, film je velmi dobre natočeny, človek sa nenudí, niesu tam nudne scénky a vyriešenie problemu so zapadnutym tankom je dokonala tragikomédia ktorá vskutku vzbudi usmev na tvári. Len do toho, česke titulky už su spravene. Za mňa 4* ()

Jehova 

všechny recenze uživatele

Film vychází ze skutečné události, kdy bylo kvůli různým zájmovým třenicím mezi podniky a s nimi spojenými sovětskými ministerstvy zakázáno odvézt tanky T-34 z výrobního závodu v Charkově do Moskvy k prohlídce nejvyššími představiteli vlakem, což hlavní konstruktér obešel tím že se dvěma prototypy přejel po vlastní ose. Na tento základ je navěšeno několik smyšlených příběhů, jejichž uvěřitelnost je v některých případech minimálně diskutabilní (jejich rozuzlení mnohdy působilo až komicky). Celkově je ale film "koukatelný" a má dobrý spád. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I ten, kdo se nezajímá o druhou světovou tank T34 zná. Je to legenda. Odolný, s výbornou průchodností ruským bažinatým terénem, skvěle fungující v třeskutých mrazech, nenáročný na údržbu a vyráběný v obrosvkých sériích... Tomuhle mohla složitá německá a podotýkám ale skvělá obrněná technika jen těžko v ruském prostředí konkurovat. O tomtto slavném přejezdu tanků jsem nic nevěděl a proto jsem se rád na film podíval. Jak tu píší mí přátelé válečníci, není to film válečný. Je to film z dob, kdy Stalin měl Hitlera za kámoše na což dnes tak trochu Sověti v rámci svých historických mnohdy propagandistických filmů rádi zapomínají. Mimochodem rok 1940 kdy se film odehrává je např. nechvalně proslulý masakrem polských důstojníků a vojáků v lese u Katyně... V podstatě je snímek roadfilmem. Ruské scenérie jsou krásné a na dva T34 s klapajícími pásy ženoucí se krajinou je radost pohledět. Špionážní zápletku raději nebudu komentovat a vrcholem byla vsuvka z Mad Maxovské základny... Fakt šílenost... Taky zmrzel Stalin, ten si fakt nebyl podobný ani trochu.  Ale film docela bavil, takže dávám za 3 barely paliva na tu dlouhou cestu na Rudé náměstí. * * * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Oba tanky použité ve filmu byly T-34/76. Zbraně použité ve filmu byly puška MosinNagant, pistole TT-33 Tokarev, mauser C-96, kulomet MG 38 a samopal MP-40. (K98)
  • Tanky, čekající před přehlídkou, jsou nejspíše nejvíce monstrózní stroje, které Sovětský svaz před válkou vyrobil. Jedná se o T-35, SMK, SU-100Y a KV-2. Sériové výroby a nasazení se dočkal pouze T-35 a KV-2. (p3tris)
  • Konštrukter tanku Michail Koškin začal svoju kariéru v továrni na cukríky, po úspešnom zložení skúšok sa stal inžinierom v Charkovskej tankovej továrni. Zomrel ešte pred inváziou Nemecka v roku 1940 na zápal pľúc. (argus123)

Reklama

Reklama