Reklama

Reklama

Sawney: Lidská flákota

  • Velká Británie Sawney: Flesh of Man (více)

Děj dramatického hororu je zasazen do současného Skotska a je založen na skutečném příběhu Sawneyho Beana a jeho rodiny plné sériových vrahů, jejíž historie sahá daleko do minulosti. Členové této rodiny nesou zodpovědnost za 1000 vražd. Investigativní novinář Hamish MacDonald je natolik zaujat touto legendou, že napíše několik hanlivých článků o policii, v nichž kritizuje její neschopnost v řešení případu a zjistí víc, než sám čekal – když tu najednou jeho přítelkyně znenadání zmizí. Stopy vedou do rodinného sídla, kde se tváří v tvář setkává se Sawneyem a jeho kanibalistickým příbuzenstvem. Polapen a svázán, pod hrozbou chirurgického skalpelu, který se blíží k jeho tělu, vezme události do vlastních rukou a zjistí, že se nemá stát další obětí rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

MacDonald je investigatívny novinár, ktorý sa rozhodne na vlastnú päsť vyšetriť brutálnu vraždu sestry svojej ex priateľky. Ani v najhoršom sne si však nepredstavoval s kým bude mať dočinenia. Objektom jeho záujmu nie je nikto iný než známy ľudožrút pochádzajúci zo škótskych lesov - Sawney. Pomerne slušné hixplotation s pár peknými gore zábermi. Za zmienku ešte stojí dobrá kamera a výber prostredia, vďaka ktorým film pôsobí dostatočne "špinavo". Škoda len, že neponúka viac z prvkov žánru horor, ako len občasné krviprelievanie. Záver síce pripravil mierne prekvapenie, ale akoby som mal pocit, že to snímku skôr uškodilo. Ťažko uveriteľné, že sa tento príbeh skutočne stal tak, ako nám to režisér vyobrazil - 55%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se příběhu Sawneyho Beana ještě nikdo nechopil v dobových reáliích, ale myslím, že z Woodova zpracování by měl skotský lidožrout asi největší radost. Sice je tu na klasický kanibalistický hixplotation trošku neuměle nadrátovaná kriminální zápletka, ale nijak výrazně to neobtěžuje, protože člověk si může užívat sychravou skotskou Vysočinu, poměrně solidní herce a hlavně výborné gore. Až mě překvapilo, jak se tu degeneráti s ničím příliš nepárají a servírují jednu masitou lahůdku za druhou. V rámci žánru určitě to lepší. 65% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický horor, založený na reálnych motívoch škótskeho kanibalského klanu Sawneyho Beana, ktorý mal okolo 15. storočia na svedomí cez 1000 ľudí. Film ho však situuje do súčasnosti, kde v Glasgowe unáša miestnym taxíkom ľudí, aby si ich so svojou zmutovanou rodinkou vychutnal v domove škótskej vysočiny. Tá je natočená naozaj pekne, prírodné scenérie sú kvalitne nasnímané a vizuálna stránka je na úrovni, aj keď ide o nízkorozpočtovú vec. Vydarené je taktiež gore, krvavé scénky a rôzne povaľujúce sa končatiny, samotný Sawney je obsadený slušne psychopaticky a keby polovicu stopáže nezaberalo nudné detektívkovanie, kľudne by som hodnotil vyššie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je solidní,pervérzní řezničina !! Sawney je slizké hovado, který žije s rodinou kanibalů a svou mámu krmí různými vnitřnosti. Gore je špičkové! Ale to je nejspíš vše, co bych mohl zde pochválit. Chybí napětí, krimi vložky jsou otravné a celkově tomu chyběla štáva, ale pro nadšence masových vrahů to mohu doporučit. 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jó řezničina to je dřina.Není nad to si vyhonit péro cizí rukou.Geniální scéna.Tenhle "horor" není moc známej,což je škoda,protože musím uznat,že tohle se hodně povedlo.Kamera,výběr lokace,skvěle vybraný záporák-to vše je na výbornou.Jen ten styl vyprávění,který je rozdělen do dvou linií asi každému nesedne.Jedna je detektivní a druhá linie je hororová.Nejsem rozhodně příznivcem detektivek,ale tenhle film mě udržel v maximální pozornosti a ani na chvíli jsem se nenudil.Takže za sebe můžu jen doporučit. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama