Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Frederika 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, jehož série měly vzestupnou tendenci kvality. Bojové scény byly na začátku tragické a postupně se stávaly uvěřitelnější a zajímavější. Charaktery se vyvíjely, přestože příběh je poměrně jednoduchý, a mohl by skončit rychle. Přidáváním časových linií, tím, že musíme pozorně sledovat a přemýšlet nad změnami a tím, jak se projeví v budoucnosti, vás ale seriál chytne a nepustí. Navíc má velmi zajímavou konspirační tématiku a firma Sonmanto (Monsanto) mě opravdu pobavila :D Docela útok na přední linie chemických konglomerátů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku další hra s časem, která nabízela nejen atraktivní postavy a jejich vývoj, ale také konspirační podtext už od prvního dílu, který během série narůstal a vrcholil v poslední epizodě.Ta podtrhuje odvahu tvůrců o originální a zamotané pojetí vývoje historie ovládané a plánované v překvapujícím měřítku. Díky tomu je seriál odlišný od ostatních, navíc smazává přehled a jednoznačnost o tom, kdo je hodný a kdo zlý. Otázkou pro druhou sezonu zůstává, jestli tenhle spletenec půjde zvládnout a logicky vyústit do soudržného celku, protože stále tu je mnoho otazníků a očekávání ve vývoj některých postav, kterým s přehledem vládne Kiera Cameron a Alec Sadler. Druhá sezona velmi zajímavá, rozvádí hlavní linie, nebojí se riskovat (cliffhanger jak blázen, letos nejlepší) a Rachel Nichols prostě chci vidět zase a více! první díl třetí sezony... nevím, kam se mám dřív dívat. Zásadní, ale opravdu zásadní twist/restart/new vision z konce druhé sezony završen. Tahle sezona bude buď totální paskvil nebo nejodvážnější počin od doby, kdy Sydney Bristow "zaspala" dva roky života... Viděno: S02 PS: např. díl 206 je krásná reklama na značku Burberry (on vlastně celý seriál), od deštníku po trenchcoat! Chci taky!. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to prozatím jako běžná detektivka trochu opepřená scifi a bojuje se proti terorismu, což je vděčné téma poslední dekády. Hlavní hrdinka je klasicky dřevěná v obličeji, jako by se bála tak přehrávat, až hraje Vulkánku. Už mě unavují ženské postavy, které jsou tak "cool" a nad věcí, až jsou nudné. Nechybí pohledný parťák a brýlatý pubertální Adam Bernau, který snad nebude otravný. První díl naznačuje, že se zápletka nebude točit jenom kolem honičky za uprchlými zločinci a že svět v budoucnosti je jiný, než si policistka myslí. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době zase slušné sci-fi.. ale opravdu slušné. Finančně se jedná o "další" Béčko, po všech ostatních stránkách jednoznačně dobývá vyšší laťku. Příběh je správně zamotaný, není přehnaný, některé záležitosti jsou jasné a jiné zase naopak vůbec. Co se ale rozhodně povedlo je casting. To je poslední dobou hlavní kámen úrazu všech podobných seriálu - vždy se snaži nalákat na sympatické neokoukané postavy a většinou s tím špatně pochodí (hlavně mě začínají štvát všechny ty "špatný blondýny", který mi kazí jinak povedené seriály jako Fringe nebo Once Upon a Time). Tady se povedlo všechny důležité postavy minimálně slušně obsadit. První série je jednoznačně rozjezdová, takže pří hodnocením po jejím shlédnutí nemůžu jít na plný počet, nicméně seriál má výborně našlápnuto a já si "rád počkám" na další sérii. 80% Po dalších dvou sériích zůstávám na 4. Nic lepšího v rámci žánru teď podle mě nedávají, zápletka se trošku překombinovala, ale celkově se nadhodili správné myšlenky, a jsem rád, že i postavy se chovájí docela logicky, hlavně vzhledem k vývoji děje. Závěrečná scéna poslední sérky mě trošku rozhodila, a nevím jestli dobrým nebo špatným směrem. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)

Reklama

Reklama