Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady amerických nezávislých snímků, kde divní lidé dělají podivné věci a celé se to tváří děsně sofistikovaně a logicky. Většinou nemám problém se svérázností a motivacemi postav v podobných filmech, ale to s čím na mě přišel Brouk je příliš velká pakárna a snůška nesmyslů. Patrně jsem ignorant, ale pro takto vystavěný film nemám pochopení. Nepamatuji se, kdy naposled jsem viděl nudnější a povrchnější snímek. 20% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nezávislý filmík s veľmi zaujímavým námetom, uveriteľnými hereckými výkonmi, skutočne vtipným humorom (čo u mnohých komédií nie je vždy samozrejmé) a peknými hravými úvodnými titulkami. Možno by som s prižmúreným očkom dal hviezdičiek aj 5, ale ku koncu sa mi zdali všetky tie postavy prepletené až príliš, takže nakoniec príjemné 4 hviezdičky. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpočinkový film, který mě mile pobavil a místy i dojmul, protože i skrze množství postav jste neztratili nit toho nazírání, kdy si říkáte, to snad ne, jak to do sebe krásně zapadá a všechno to začalo na ulici tím,že jeden chlapec rozšlápl švába, malíř ho nakreslil, rozčilená žena vyhodila vzteky nádherně upečené a načančané kuře z okna, protože ty zapíchnuté deštníčky v něm muži vadily, to kuře spadlo na kupu igelitových pytlů v kontejneru, okolo šla hladová mladá žena, které to tak vonělo, že neodolala, utrhla, ale pacičkou ji drbla černá kočka, že chce taky, tak na ni dupla, ta se lekla, přejelo ji auto, ale na tu číču už čekali doma mladí manželé, Micka měla narozeniny...a tak dál a dál a vy jen zíráte, jak všechno v životě souvisí se vším.Takové pohlazení. ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Velice humorný a příjemný nezávislý film... a dost slušně odfláknutej nápad s "teorií chaosu". Celou dobu mi přišlo, že ten brouk v příběhu žádnou velkou roli nehrál... Na můj vkus až moc postav, ale i tak si každá z nich dokázala získat moji pozornost. Ke konci jsem si snad v každém záběru myslel, že přijde nějaká tragédie (vražda, teroristický útok...ostatně postava podivína z blízkého východu tomu dost nasvědčovala... ano, asi začínám být xenofobní), ale nic se kupodivu nestalo. Takže, jako zajímavé nakouknutí do osudů několika lidí, ano... ale že by se z vás po jeho zhlédnutí stal aspoň laický znalec "efektu motýlího křídla", to rozhodně ne (v tomhle jsem od filmu čekal trochu víc). ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velmi zasáhl. I když samozřejmě po výtvarné stránce není tak dobrý, přirovnala bych ho k Amélii z Montmartru. I když se zdá velmi složitý, našla jsem si ten svůj hlavní děj v příběhu chlapíka, který dostával neustále pokuty za špatné parkování. Byl to člověk, který se snažil učinit svět lepším a dostalo se mu za to po zásluze odplaty v šikaně od stále stejné policistky.. Plyne z toho ale ponaučení, že i když si to možná neuvědomujeme, všechno strašné co se nám děje může mít nějaký vyšší význam. (Já vím, je to jenom fiktivní film, některé přechody a souvislosti jsou hodně přitažené za vlasy, ale to poselství mě nějak dostalo...) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama