Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se svolením rodičů je dospívající chlapec uprostřed noci odvlečen do tvrdého nápravného zařízení pro mladistvé bez kontaktu s vnějším světem. Velící plukovník ve výslužbě se pyšní tím, že dokáže zlomit vůli chovanců a napravit jejich delikventní chování. Mocenský souboj mezi problémovými dětmi a narušenými dospělými, kteří neznají jinou formu výchovy než strach a násilí. Drama o moci s naturalistickým herectvím a přitažlivou kamerou. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jenom dotaz na úvod, ví Ryan Gosling, že se po světě potuluje jeho identické dvojče?:) Filmy z prostředí nápravných ústavů pro mladistvé a věznic mám ráda a tento se mi opravdu líbil. Coldwater z počátku vystupuje jako nezávislý, dějově nijak komplikovaný snímek, s postupem děje se však situace začíná čím dál více vyhrocovat a celý příběh graduje silným závěrem. Obsazení všech herců je výborné. Režisér vsadil na neznámé tváře a vyšlo mu to. Rozhodně se jedná o snímek, který stojí za povšimnutí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Syrový pohled do nápravného zařízení pro mladistvé, kde nezvladatelným delikventům velí vyšinutí dozorci a za pomoci vojenského drilu se snaží chovance vrátit na správnou cestu. Že je to v jejich podání kotntraproduktivní je celkem nabíledni. Film se příliš nezaobírá nějakým vykreslením postav, pokud nepočítám hlavního hrdinu, ačkoliv i u něj jde spíš o povrchní osobnostní náčrt, ale věnuje se především aspektům života v táboře a nebere si při tom servírky, což je znát především v závěru, který potěšil. Herecky zaujme plukovník, který vypadá trochu jako Henry Rollins a herec hlavní role, který vypadá úplně jak Ryan Gosling. A to nejen vizáží, ale i projevem. Ale fakt. Na začátku jsem to ještě radší zkontroloval, jestli to není fakt on. Každopádně chlapec by se měl zeptat mamky, jestli je jeho táta opravdu jeho táta. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJTE V RÁJI, CHLAPCI…" /// Jsou místa v v Čechách, existujou léčebny a pak je tábor moderního střihu (dle mého gusta!), kterýmu vládne bejvalej mariňák. K převýchově tady mají svoje metody a mládenci to buď berou, nebo trpěj. Tečou tady potůčky krve, mluví se drsně a je to takový drama z uzavřenýho prostředí, který později upustí vod dramatičnosti a chce bejt thrillerem. Nevysvětluje se slovama, ale obrazem, takže rozhodně nečekejte ukecanej film. A na drama se tady dost umíra. Tak dlouho si to poletuje mezi žánry, abych si nakonec řekl, že je to prostě festivalovej snímek, kterej má upozornit na zacházení s „chlapci“ v nápravnejch zařízeních. A jako co? Mám si je brát domů? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, kam s ním (s parchantem vole…). 2.) Chtěl bych svůj soukromej tábor za státní peníze. 3.) Thx za titule ,,praescriptio“ a „hajdano“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Trošičku se mi to chvílemi zdálo nevěrohodně natočené, ale třeba se to zdálo jen mně. Každopádně mladiství delikventi na převýchově v horách pod vedením bývalého plukovníka a jeho poskoků, to nemusí vždy dopadnout dobře, ze strany jedné či druhé. A ještě jsem neviděla nikoho, kdo by byl z profilu tak moc podobný Goslingovi. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nedokážu najisto říct čím to bylo , že na mě snímek působil místy uměle a nepřirozeně, možná to mohlo být hereckými výkony ne úplně stoprocentními, což u filmu, který staví na emocích a postavách jako takových není zrovna fajn. Nebo to mohlo být velkými časovými přeskoky v rámci děje, občas mi chybělo trochu víc podrobností a to i k postavám. Postavy člověk nemá vlastně vůbec šanci moc poznat, jediné co se o nich dozvídá, je to jak se chovají v příběhu. S výjimkou hlavní postavy i když tam ani falshbacky nestačily. Potenciál by snímek měl, podle mě by stačilo dát všemu trochu víc hloubky a najednou by to nepůsobilo tolik lacině a jednoduše. Škoda. Váhám s hodnocením mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Prvú verziu scenára napísal Vincent Grashaw už v roku 1999, ale trvalo 15 rokov, kým sa film dostal na plátna kín. (ambron)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkej Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Vincent Grashaw, režisér a scenárista filmu, dostal nápad na príbeh na strednej škole po tom, ako bol jeho kamarát poslaný do nápravného zariadenia. (ambron)

Reklama

Reklama