Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším komediím francouzského režiséra Clauda Zidiho patří jeho film z roku 1984 Prohnilí. Byl odměněn nejen bouřlivým diváckým ohlasem, ale ocenila jej i kritika, a navíc se může pochlubit hned 3 Césary - za nejlepší film, režii a střih. Filmu dominuje jak osobnost Philippa Noireta, tak uličky a atmosféra pařížského Montmartru přeplněného všemi barvami pleti, drobnými přestupky proti zákonu i skutečnými zločiny. Ve svém rajónu si policista René vybudoval za dlouhá léta služby dokonalý systém, jak „vycházet“ se svými ovečkami i se svým platem. Jednoho dne však dostane mladého partnera, který se ohání zákonem a policejní etikou na každém kroku. René nechce ponechat nic náhodě a snaží se mladého policistu přivést na „správnou“ cestu všemi možnými prostředky. (Česká televize)

(více)

Recenze (197)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě láska na celej život. Rene je stará zkušená liška, která se jen tak neztratí. A Francois? Ten k těm všem zkušenostem teprve musí dojít. Zamiloval jsem si je oba. S nima i Montmartre s častým pohledem na Sacre Coeur. Ale ten film jde u mě dál. Stačí si jen na různý scény vzpomenout a vyvolavaj ve mě vůně toho místa - těch ulic, po kterých René s Francoisem chodili a dělali ty nejúžasnější policejní praktiky:-) Tenhle film bych si s sebou vzal i na opuštěnej ostrov... 100% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zaujimava a hodne drsna komedia o dvoch "poctivych" policajtoch, ktori porusuju zakon, prekracuju kompetencie, ale proste nejde im nefandit. Hlavnou hviezdou bol pre mna pan Cernyet /Assassination Bureau, Zivot na Zamku/. A za ten zinscenovany podvod a reziu Claude Zidi-ho musim dat, Thierry Lhermitta ale z duse neznasam, nemam rad tento typ ludi : 95 % ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Králem francouzské komedie pro mě není nikdo jiný než Claude Zidi, režisér, který dokázal dokonce i z Pierra Richarda vykouzlit něco více než jen totální nemehlo. Claude Zidi nám tentokráte servíruje příjemnou komedii o dvojici notně zkorumpovaných policistů, kteří se prostě umí ve svém oboru otáčet. Především poklidné a nenucené herectví Philippeho Noireta je jako balzám na duši. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná francouzská krimikomedie v čele s bezvadným Phillippe Noiretem, který hraje zkušeného policajta, dvacet let sloužícího ve svém revíru. K němu je přidělen nováček Thierry Lhermitte, jenž zastává poctivou hru zákona a tak mu zkušenější kolega musí vysvětlit, jak to doopravdy chodí. Český dabing je také povedený, i když jsem si zpočátku nemohl zvyknout na Milana Macha dabujícího Noireta. Nejlepší byl Ilja Prachař coby komisař Bloret a jeho veselý stav, když byl pod vlivem koksu, který mu Noiret dal místo kapek do nosu :). Zkrátka nenáročná pohodovka s klasickým, na srdci hřejícím závěrem. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zároveň chytrá policejní krimi/ komedie, že to nejde? Nenechte se mýlit! Tato povedená francouzská krimi/ komedie o korupci v policejních složkách patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co může tento žánr nabídnout. Claude Zidi za pomocí EXCELENTNÍHO Phillipa Noireta jako " zkorumpovaného policisty " Reného a více než zdatně mu sekundujícího Thierry Lhermitta jako jeho nového parťáka ( nováčka plného sil a ideálů, prozatím :o) , hodně povedeného scénáře a úžasně vylíčené atmosféry uliček pařížského Montmartru rozehrává opravdu zajímavý příběh. Během snímku jsem se pohyboval mezi 4-5* hodnocením, ale ten KRÁSNÝ závěr, to rozhodl za mě. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo francúzskom hlavnom meste Paríži. (dyfur)
  • Slovo „ripou“ („prohnilý“) pochází z argotu, tzv. verlan, což je jazyk předměstské mládeže, který spočívá ve zkracování slov a přehazování slabik. Ripou je správně pourris, a toto slovo se stalo trvalou součástí francouzštiny. (Locksley)

Reklama

Reklama