Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám rád funesovky a vůbec staré francouzské komedie. Smolaře jsem viděl právě poprvé a tak nemám důvod z nostalgie přidávat další kladné body. Moc mě to neoslovilo. Nápad na zápletku byl výborný, ale bohužel ani zdaleka z nej scénaristé nevymačkali maximum. Navím Funes měl oproti Bourvilovi strašně málo místa a kdykoliv přišel na scénu právě Bourvil tak komedie ztratila na tempu. Takže celkově slabší průměr. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

André Bourvil byl jedním z mála komiků, který si s Funesem rozuměl, nebo spíše Funes si rozuměl s Bourvilem. A v polovině 60. let natočili pod taktovkou Gerarda Ouryho tenhle kasovní trhák. Podle mě patří Smolař k tomu nejlepšímu co Funes i Bourvil kdy natočili. Jak kdysi Bourvil na premiéře řekl:,,Lepší už to zkrátka nebude." ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný,ale kdyby tam nehrál Funes,tak to asi vypínám po půl hodině.Scény s ním jsou to nejlepší z filmu.Není mi jasné proč byl Bourvil ve Francii tak oblíbený.Nepřišel mi ani sympatický a nebyl ani vtipný.Věřím tomu,že kdyby jeho roli hrál Pierre Richard,film by v mém hodnocení dopadl mnohem lépe.Přesto má film mnoho nezapomenutelných gagů a pozornost udrží. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

„Zelené auto...sledované červeným autem...pronásleduje bílé auto.“ Věc je v zadním blatníku.“ "Pašování" - "Kšeft" a zlato? Přední a zadní nárazník. Šperky v baterii. "Přepadení". Yu-kun-kun, největší diamant na světě. „Vy řídíte, vy rozhodujete, vy to svěříte prvnímu smolaři, ale jakým právem.“ Smolař je Bourvil. Toto má být ten film, který vyslal Louis de Funése na hvězdnou dráhu? Bože, zač mě trestáš. Moc mě to nebavilo. Zápletka velmi podivná a myslím si, že velikáni francouzského nebe Bourvil a Funés nejdou dohromady. Skoro dvouhodinový film jsem málem nepřežil. Hodnotím mizernými 40 %. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Zábava, akce, automobilové honičky, přestřelky, milostné zápletky a příběh naplánovaný samotným nesmrtelným Luis de Funèsem. Pan Antoine Maréchal je rodilý smolař, kterého smůla neopustí od začátku do konce filmu. Ztvárněn byl další hvězdou francouzské komedie, panem Bourvilem. Na pět hvězdiček se to u mě nedostane, ale jen o ten nejmenší kousíček. O hvězdu méně je podle mě odpovídající hodnocení, které nemůže urazit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes (Léopold Saroyan) se s Bourvilem (Antoine Maréchal) při natáčení velmi spřátelil. Dokonce oba vymýšleli  svoje vlastní komické nápady, kterými by film obohatili.  Například scénu, kde Sayrovan spravuje auto a do toho hraje hudba, vymyslel právě Funés. (Pierre)
  • Inspirací k natočení filmu o převážení heroinu a zlata v autě byla pro režiséra Ouryho skutečná zpráva z "Černé kroniky". (Mariin)

Reklama

Reklama