Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (139)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Aber das ist nicht möglich. - To já zase nerozumím, co tím myslíš, holka." U Smolaře tak trochu zamrzí, že spolu Louis de Funès a Bourvil neměli více společných scén. I když má film gangsterský nádech, působí jeho akční linie poněkud unyle a humorná rovina se rovněž držela celkem na uzdě. Sekvence z autoopravny a kempu měly sice své kouzlo, ve zbytku však šlo spíše o nevýrazné scénky. V rámci de Funèsovy tvorby jde o průměrný a nijak nevyčnívající kousek. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Smolař je film, který jsem v dětství neviděl a od kterého jsem čekal další Funésovku. Bohužel Louis de Funés zde hraje pouze vedlejší roli mafiána a hlavním hrdinou je zde Bourvil. Ten hraje prosťáčka který má nevědomky propašovat cadillac nacapný po střechu kontrabandem. Sice to zvládá bez problémů, ale k srdci mi moc nepřirostl ani on, ani film ve kterém se dohromady nic moc vtipného nebo dějového nestane. Nejlepší scény (autoopravna) má beztak Funés. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Uběhlo tak sedm let, co jsem tento film viděl poprvé, takže mé vzpomínky na něj byly mlhavé, ale pamatoval jsem si, že to byla zábava. Nyní, když jsem ho po sedmi letech viděl, tak jsem si uvědomil, že jsem si to pamatoval celkem dobře. Je sice pravda, že Funés má mnohem lepší komedie a bez něj by byl ten film o třídu horší, ale i Bourvil se snaží a ačkoliv je jeho romance v Římě s manikérkou naprosto zbytečná a někdy i nudná, tak mi vůbec nevadil. Je to takový sympatický trouba. V jeho scénách sice není tolik legrace, jako s Funésem, ale to nevadí. Protože ty Funésovy scény jsou parádní - například socha "ruce vzhůru", přehazování zbraně na útesu, sprcha v kempu,...Vše navíc jako vždy vyzdvihuje skvělý český dabing pánů Filipovského a Brudera. Jsou to sice slabší čtyři hvězdičky, ale film je příjemná oddechovka, která se ovšem musí vidět jednou za čas. Fantomas se každý půlrok v TV neomrzí, tohle nejspíš ano. Mimochodem taková zajímavost - dva četníky na hranici hrají stejní herci, kteří hráli četníky Tricarda a Berlicota v sérii četnických komedií s Funésem, kde sloužili právě pod jeho vedením. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smolař se určitě nezařadí mezi ty Funesovy komedie, které bych si s chutí pouštěl znovu a znovu a stále se u nich skvěle bavil a smál, avšak i tak se jedná o zdařilou podívanou, v níž dvojice Bourvil - Funes předvádějí vskutku výborné výkony. Několik scén dovede pořádně pobavit a Louis v záporně laděné roli potěšil. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám rád funesovky a vůbec staré francouzské komedie. Smolaře jsem viděl právě poprvé a tak nemám důvod z nostalgie přidávat další kladné body. Moc mě to neoslovilo. Nápad na zápletku byl výborný, ale bohužel ani zdaleka z nej scénaristé nevymačkali maximum. Navím Funes měl oproti Bourvilovi strašně málo místa a kdykoliv přišel na scénu právě Bourvil tak komedie ztratila na tempu. Takže celkově slabší průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Zeleného Jaguára si během filmování půjčil syn prvního asistenta a odjel s ním na oslavu do Říma, kde jej zdemoloval, což opozdilo celé natáčení. (camper)

Reklama

Reklama