Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:*** Zprvu rozpačité dojmy ze seriálu vynahradí druhá část první série. Z prvních seznamovacích dílů se stává drsný boj o vládu ve Florencii, v němž už nestačí jen pouhé Da Vinciho triky a podivné vynálezy. Umírají lidé a situace přiostřuje. Nemohu se zatím rozhodnout, jak moc mi vadí tato změna, možná bych raději sledovala bezstarostného Leonarda, jeho vynálezy a malby. Možná bych ocenila větší historickou přesnost (vadí mi sluneční brýle, sklenice z čirého skla, atd.), což je možná to, co mi brání v udělení plného počtu hvězdiček. Musím však přiznat, že právě přiostření situace a probleskování budoucího děje díky Leonardovým vizím, je jistým návykovým lákadlem, proč nepřestat sledovat. 2.série:**** Ukončení první série bylo opravdu skvělé, hned z několika důvodů, které nechci spoilerovat. Díky otevřenému konci si první série může dovolit akcí nabitý rozjezd, trochu Leonardových kouzel a další a další zápletky, které chcete rozmotat. Tady se dá bezpochyby odpustit lacinější zpracování. Tohle už je opravdu propracovaný seriál hned s několika zajímavými dějovými linkami. Uvidíme, jak se je scénáristům podaří ukočírovat dál. Druhé sérii velmi prospěli nové lokality a rozdělení různých dějových linií. Tady se již bojuje na více polích a je na co s dívat. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

Reklama

marrjaana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vemte Sherlocka(klidně zrecyklujte i herce), přidejte trošku daVinciho kodu, špetku Borgiu, a protřepte, nemíchat. No a z toho všeho vám vznikne kupodivu vážně dobrej serial. I po druhé serii nadšení přetrvává. Zamilovala jsem se do Riaria. Na konci třetí serie na nás vrhli jedno nečekané překvapení bez jakéhokoliv upozornění a víceméně i bez důvodu, ale jinak to přežili všichni komu jste celou dobu fandili a ti komu jste přáli smrt tak ty taky potkala...( ok s Gulianem mně naštvali, ale toho mi zabili hned v první serii, takže do konce třetí jsem se s tím smířila) I když myslím, že oproti první dvěma byla ta třetí hodně slabá... ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Tak tedy pilot mě rozhodně nepřesvědčil. Ať už je to ubohé zpracování, herec, který mi do hlavní role vůbec nesedí, nebo kýčovití záporáci, tento seriál si dle mého názoru mezi dnešními kvalitními kousky své místo nezaslouží, a hodnocení, co tu má, opravdu nepochopím. Především samotná postava Leonarda mi lezla krkem. Přišla mi jen jako laciná kopie Downeyho Tonyho Starka (dokonce i účesem, o to víc je to smutné), nic víc. Je opravdu k smíchu (či pláči?), jestli si takhle Leonarda někdo přestavoval. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…KAŽDÁ OTÁZKA, KTEROU ZODPOVÍŠ, VEDE JENOM K DALŠÍ OTÁZCE. A TAKOVÉ VÝPRAVY PAK VEDOU JENOM K UTRPENÍ. OVŠEM PRAVÝM UTRPENÍM JE CHVÍLE, KDY JSOU VŠECHNY OTÁZKY ZODPOVĚZENÉ, PROTOŽE TI NEZŮSTANE NIC, NA CO BY SES MOHL PTÁT...“ /// Bastard, potížista, manipulátor…, ale hlavně umělec a vynálezce… chápu fascinaci postavou Leonarda Da Vinciho, touhu probrat se jeho vynálezy, vomrknout skici, kodexy, ženský… Je 15. století, takže je tu samozřejmostí zápletka s bojem s církví, ovšem tady nejen z důvodu vědy, nýbrž církev (pane faráři, tohle se vám líbit nebude…) to jsou intriky, šukání (všeho a všech), boj o moc a území … příběhově jsem tak mezi 3-4*. Zdá se mi to dost lacině vyobrazený a takový zjednodušený (či jak to nazvat). Taky se (bych řek) moc nepárali s historickou věrohodností – ale to bych přenechal kunsthistorikům. Stejně jako rozplétání zápletky ohledně Krypty nebes, Knihy listin a Synů Mythrase. Takže vlastně nic pro historiky. Spíš se pobavěj ti, co se chtěj bavit uvolněným dějem, sexem, vynálezama, intrikama, mečováním… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád Leonarda (v jakýkoliv podobě). 2.) Rád sleduju luštit šifry mistra Leonarda. 3.) Thx za titule ,,Umpalumpa3, novoten, phoebess“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama