foto

Blake Ritson

  • nar. 1978
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento anglický herec a režisér se narodil 14 června 1974 ve Velké Británii. O hraní se začal zajímat již v dětství. Vystudoval Dolphin Independent School, kde také v roce 1991 promoval. Už jako malý napsal několik divadelních her. Po promoci na Dolphin Independent School začal studovat Cambridge. Během studií se věnoval hraní v Londýnském divadle a na festivalech v Edinburghu. Blake má staršího bratra Dylana, jež se věnuje režii a psaní taktéž.

Blake Ritson se proslavil zejména rolí Edmunda Bertrama ve filmu MANSFIELDSKÉ PANSTVÍ, jež je adaptací slavné knihy Jane Austenové. Mezi jeho první filmy patří S DÍVKAMI JE TO JINÉ, BREAKING THE CODE a TITUS. V roce 2008 si zahrál ve filmu ROCKNROLLA, kde ztvárnil postavu Johnnyho Sloana. Společně se svým bratrem režíroval dva filmy a to: MORE MORE MORE a OUT OF TIME, který vyhrál oceněni na CON-CAN Movie Festivalu.

Nyní žije se svou partnerkou Hattie Morahan, jež je také herečka, v Londýně.

lucieK

Herecká filmografie

2015 Bricks
2014 Serena
2013 Da Vinciho démoni (TV seriál)
2012 Královský víkend
Na věky věků (TV seriál)
2011 Kvítek karmínový a bílý (TV seriál)
2010 Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
2009 Dead Man Running
Slečna Emma (TV seriál)
2008 Bůh před soudem (TV film)
RocknRolla
2007 Commander: Devil You Know, The (TV film)
Mansfieldské panství (TV film)
2006 Případy inspektora Lynleyho: Čínské zdi (TV film)
Romantics, The (TV film)
2004 If... (TV seriál)
2003 Červené barety (TV seriál)
2002 AKA
Cicerones, The
Společnost Adventure (TV seriál)
2001 Případy inspektora Lynleyho: Vysvobození (TV film)
S tebou i bez tebe
2000 Urban Gothic (TV seriál)
1999 Liga gentlemanů (TV seriál)
Shooting the Past (TV film)
Titus
1996 Breaking the Code (TV film)
S dívkami je to jiné
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1988 London's Burning (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace