Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po opětovném zhlédnutí 1.série, tentokráte v necenzurované verzi na Netflixu, jsem se odhodlal k sérii druhé a rozhodně nelituju. Scénáristicky o level vejš než první série a i postavy tu jsou zajímavější, hlavně jarl Borg je skvělej. Pěkné 4 hvězdy a tentokrát další série bude bez váhání. (Netflix HD, orig.) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší série Vikingů a s tím kam se seriál ubírá, jsem si jistý, že tou nejlepší i zůstane. Stejně jako série první, děj je plný zajímavostí, zvratů a propracovaných bojových scén. Síla seriálu také tkví ve vztazích a skrytých ambicích hlavních postav. Spoilery-> Obzvláště bych vyzdvihnu úsilí Flokiho a Siggy neb to vypadalo, že zradí až do poslední chvíle a prokázali tak svou důležitost v seriálu. Dále jsem byl během série nadšený z Rolla a Bjorna, kteří zde byli nejsympatičtějšími hrdiny. Ženám jako vždy dominovala Lagertha a z Wessexu jsem si téměř okamžitě oblíbil krále Ekberta a následně vzájemný vztah mezí ním, Athelstanem a Ragnarem. 99% ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco lepší, než první řada, což nebylo jednoduché. Ale proteklo tu asi víc peněz, děj se neomezuje ničím. Bitevní scény vydají za několik různých historických filmů a brutalita obecně ještě přitvrdila. Jednotlivé postavy jsou opravdu výborně propracované, protože je prostě vidět, jak se vyvíjejí a vůbec není jisté, co udělají příště, takže umí překvapovat. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mala pár hluchých miest, kvôli ktorým sa mi jej hviezdičkový priemer z jednotlivých epizód zaokrúhlil na 4*, každopádne sú to veľmi silné štyri. Záver série je narozdiel od tej predchádzajúcej totiž omnoho intenzívnejší, v jej priebehu predstavilo sa mnoho nových postáv (chválim Egberta), odohralo sa mnoho bitiek a intríg sa zosnovalo toľko, že by sa za takú porciu nemuseli hanbiť ani samotné Game of Thrones. No prosto som spokojný a hneď sa púšťam do série ďalšej, 8,5/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série byla taková lehoulince rozporuplná, tak ta druhá je totální nářez. Seriál se v mém pomyslném žebříčku oblíbenosti dotáhl snad lehoulince za Hru o trůny. Nádherná vikingská mentalita. Snad v každém dílu jsou obrovské zrady, které vedou ke kolosálním dějovým převratům. Nádherně natočené jsou i veškeré souboje a ke všemu je jich hromada. Neexistuje díl bez nich. Ten malý a nesympatický kokot s divným účesem konečně dospěje a přestane tolik kokotit. Na každý díl jsem se moc těšíval a už teď se nemůžu dočkat třetí série. Doufám, že bude neméně skvělá. Hodnocení zvedám na 4* a nechávám si minimální rezervu. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Ve Wessexském paláci si Ragnar (Travis Fimmel) prohlíží sochy. Na otázku, kdo je vytvořil, mu jeden Sas odpovídá, že obři, kteří tam žili v minulosti. Sasové, kteří přišli do Anglie, skutečně považovali opuštěné pozůstatky rozvinutého římského osídlení - pro ně těžko pochopitelného - za dílo obrů z dávné minulosti. (Merenre)
  • 2. série se nejspíše odehrává v roce 796 n. l. V tomto roce totiž zemřela skutečná postava mercijského krále Offa. (ricky4)
  • Ve 2. sérii má být jedna postava ukřižována ve Wessexu na rozkaz tamějšího biskupa. Ukřižování však zakázal císař Konstantin I., význačný propagátor křesťanství, již ve 4. století a od té doby neexistují žádné zprávy o ukřižování v Evropě. (Merenre)

Reklama

Reklama