Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U všech Ódinů, tohle provést mému oblíbenému seriálu! První půlka šesté série už bylo jedno zklamání za druhým, ale co Michael Hirst předvedl v závěrečných deseti dílech, to už je za všemi hranicemi žánru, logiky i slušnosti. A to ještě ani nehovořím o tom, jak předčasně se předtím zbavil všech silných a zajímavých postav. Ale co provedl se zbývajícími - jak idiotsky a zcela mimo jejich charakter, je nechal umřít, to bylo naprosto nepochopitelné. Navíc ten až zločinný děj, který by se v klidu vešel do dvou dílů, útrpně a nudně natahovali až do té naplánované dvacítky. Dvě hvězdy dávám jen z nostalgie a za Bjorna a Flokiho, jinak bych se vážně tentokrát nezdráhala dát Odpad. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série už byla podle přespočetná. Už toho bylo moc. Poměrně očekávané převraty a neustálé vraždy. Navíc, pokud se seriál držel legend a nějaké historické linky, tak teď to šlo totálně do kopru. Na jedné straně postavy, které plní úlohu jiných a na druhé ty, které by měly být nositeli těch událostí. Prostě trochu postavené na hlavu. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří tvrdí, že 6. série je lepší té páté, což dle mého vůbec není pravda, jelikož jsem si ve velkém užil bojování v Anglii a právě to mě nejvíce potěšilo na samotném konci seriálu. Loňská polovina z Ruska mě nijak nezasáhla, rovněž ani smrt v díle Death and Serpent, přestože jsme skrze ni konečně nahlédli do Valhally. Do té nám posléze hodně emotivně odešly další postavy a nebudu lhát, že jsem během poslední desetice epizod neřval jen jednou. Ze všech mnou doposud viděných dobrodružných/historických seriálů byli Vikingové nejlepší podívanou. Čtete dobře, měl jsem je hlavně ve čtvrté řadě radši než samotnou Hru o trůny. [viděno na Netflixu] ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota a úpadek. Máloco dává smysl, je to nudný, zajímavý postavy (Ubbe) naprosto dějově pohřbený a nakonec to zachraňujou a na 3* vytahujou aspoň poslední 4 epizody, kdy se přestane řešit nesmyslný Rusko a děj se zase na chvíli vrátí do Anglie. Aspoň že ty rozloučení s postavama jsou povětšinou pěkně zpracovaný... Tohle si však synové Ragnara nezasloužili. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem docela rád, že seriál skončil. Poslední dvě série byly slabé a přešlapovaly na místě. Stejně tak je to i s touto závěrečnou řadou, která je ale o trochu lepší, protože má několik opravdu výtečných epizod a těch nudných je tentokrát méně. Důstojně se rozloučíme s několika hlavními hrdiny a pár momentů je nezapomenutelných. I tak jen za lepší 3 hvězdy. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Při útoku na pláž hraje „Fylgija Ear“ od skupiny Heilung. Na konci epizody hraje „Snake Pit Poetry“ od Einara Selvika. (Duoscop)
  • Irský bojovník, bývalý první dvojitý šampion Conor McGregor si měl v jedné z epizod 6. série seriálu zahrát nespecifikované cameo. Svou účast však na poslední chvíli zrušil. Scenáristka a režisérka epizody Katheryn Winnick (Lagertha) tak musela údajně na poslední chvíli celou scénu přepsat. (coffeeblack)

Reklama

Reklama