Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ááááá, stará dobrá klasika. Stallone jako scénárista nezklamal a naservírovali nám s Feldrem Jasona coby policistu-vdovce, který dostane do kriminálu motorkářský gang a odjíždí s dcerkou na rok relaxovat na venkov. Jenže jak už to tak bejvá, čert nikdy nespí a policajt je ve službě pořád. Střílení, bouchání, mlácení, autonahánění a zmalovaná Winona. Všechno co jsem chtěl, jsem dostal. A kdo čekal něco jinýho, je tele. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb jak americký strýček s italskými kořeny napsal pro svého synovce z britských ostrovů naprosto rutinní příběh a poctivý řemeslník Gary Fleder (thriller Sběratel polibků) mu vtiskl civilnost a atraktivitu. Spoléhá se tu na látku jak vystřiženou z osmdesátých let (však ji měl Sly dlouho v šuplíku), kterak se bývalý tajný polda Jason Statham přesune s dcerkou (ano, maminka byla vážně nemocná) na venkov. Jenže tam se zaplete s rodinkou drogového princátka (James Franco slušný, ale opravdu z něj strach nejde), který mu pořádně zavaří. Tu se objeví solidní drsoň Frank Grillo, tam si potřebuje šlehnout vychrtlá Kate Bosworth, tady se objeví stále krásná-zapomenutá Winona Ryder (kdepak ty oscarové role z let devadesátých jsou?). Nejprve v sympatické atmosféře totální klaďas v kšiltovce seřeže několik buranských prudičů, aby to ve velkolepém finále solidně rozjel. Nic víc, nic míň. Stathamovky bývají často o režisérovi a choreografovi akčních (bojových) scén. Tady se to sešlo. Tradičně nesmlouvavý, ale tentokrát docela usměvavý a taťuldovsky naladěný Statham velmi dobře ví, že netočí pro kavárenské intelektuály a že po něm nikdo nevyžaduje recitovat Hamleta. Ví to i Fleder, který uvařil z béčkových klišé slušnou večeři. Holt, v jednoduchosti je síla. Za posledních minimálně pět let mi tenhle Stathamův kousek sedl nejvíc. Stallone se mohl v nějakém cameu klidně objevit. 70% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Za posledních několik let, rozhodně jedna z nejlepších Stathamových sólovek. Film nepřináší nic nového, (bývalý policajt, který se v utajení snaží vychovávat dcerku a vyhýbat se problémům) ale vše známé podává přijatelným a zábavným způsobem a Statham je málokdy takto charismatický. O akční jízdu se ale rozhodně nejedná. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a ani jsem moc nebyl zklamaný jako ostatní. Snad u každé novější Stathamovky se zmiňuju, že Jason vytvořil nový, vlastní žánr a jede stále dokola ve stejném mustru. Když jsou ale kvalitní bitky, dá se to odpustit, protože o tom to celé přece je. A pár jich film nabízí, takže pohoda. Franco byl náhodou hustej...65% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nielen mizerná ponuka dobrých filmov ma donútila upraviť kritériá hodnotenia. Ide najmä o to, aby som hodnotil filmy podľa žánrov a nie podľa nejakých univerzálnych kritérií. Tento Stalloneho-Stathamov film môže poslúžiť ako príklad. Nepredstavuje žiaden scenáristický, filmársky ani herecký zázrak, neprináša prakticky nič také, čo by sme už predtým nevideli, ale na druhej strane je dobre pozerateľný a to tiež nie je málo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)
  • Scenár napísal už pred rokmi Sylvester Stallone, ale dlho sa nerealizoval z rôznych dôvodov, až herec od stvárnenia hlavnej úlohy vzhľadom na svoj vek upustil a prenechal miesto pre Jasona Stathama. (beso74)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama