Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Deftie 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu. Po prvej epizóde som myslela, že to zabalím, ale stále tam bolo ešte to možno. Myslím, že tie ďalšie diely boli omnoho vydarenejšie a začínam si nachádzať cestu aj ku postavám (aj keď netuším, či je to zvyk, alebo sú tie postavy ozaj vcelku ľúbivé). Avšak nič mi nelezie tak na nervy ako ,,láska" Draculu k Mine. Ako viem, čítala som knihu (aspoň päťkrát), ale Dracula by mal byť v prvom rade beštia, či? Proste mi vzťahy k nemu nesedia, poriadny záporák by mal byť citovo mŕtvy... Ako Dexter (aspoň v prvých sezónach). Uvidíme, uvidíme... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý počin s charismatickým Jonathanem Rhys Meyersem. Nebylo to nudné a nutilo to člověka vidět další a další díly. Jen ten závěr se moc nepovedl - splácal vše dohromady, nechal zabít hlavní záporné (a jednu kladnou) postavy (pokud za kladné postavy počítáte Drákulu a jeho společníky), ukázal několik zrad a přeměnu Míniny kamarádky Lucy na upírku. Mimochodem, fakt, že některé postavy byly gayové a lesby, mi přišel zbytečný a vnímala jsem to jako úlitbu současné modní vlně o filmech o menšinách. Minimálně linka Lucy=lesbičky byla naprosto zbytečná. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 28 Dokoukáno: 6+1 Zahozeno: 17 _ Na Dráculu jsem se docela těšil a byl jsem zvědav jak si s tím poradí. Bohužel to nevysílala žádná kabelovka, takže drsnější scény a nahota se bohužel nekoná. Příběh docela ušel a byl zajímavý, bohužel natahovaný a nemělo to takovou šťávu jakou bych si přál. 60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, i když je to plné změn. Všechno se dá odpustit, ale to, že je Reinfeld černoch se mi nezamlouvá. Rozhodně nejsem rasista, ale je to trochu moc.. Jinak, Meyers je docela fajn, ale toho Draculu jsem mu úplně nevěřil. Příběh není špatný, koukat se na to dá, ale po pár dílech jsem se rozhodl, že počkám na dabing, protože Sleepy Hollow mě baví víc a navíc mám rád Draculu... Dá se to, prostě. 60%. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jonathan Harker je trapnej a nemožnej ubožák. Nic mu do vínku nedali, nic. Žádný šarm, moc chytrosti nepobral, což je na právníka, nebo vlastně tady na novináře, dost bída. Je to blbý. Zato Dracula je tak moc šarmantní a empatickej a hodnej, že bych se s chutí nechala vysát, nebo bych s ním třeba šla na docela normální oběd. Pokud by mu tedy zde přítomný "hustý" Van Helsing před polednem něco píchnul proti alergii na slunce. Jo, to bylo dobrý, Vane, s tou kovovou paličkou. Já věděla, že to ale neuděláš, protože to by seriál skončil ještě dřív. Ale nesmím předbíhat a bojlerovat, abyste na mě neposlali, vy, co jste to ještě neviděli, nějakou Řádovou blonďatou šlapku. Totiž pardon, profesionální přemožitelku. Takže do třetího dílu jsem byla docela zvědavá. No ale pak to začalo jít nějak z kopce a začaly se tam dít nelogické nesmysly, které se snažily příběh držet při životě. Prostě to přepekli. Podívejte se na to a uvidíte sami. PS: ale nakonec půjdu na oběd s nejlepším právníkem Nonzo Anoziéééém! Jo! ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)
  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama