Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zubař Edouard-Alphonse Choiseul se po osmém rozvodu rozhodl, že už má všeho dost, a uchýlil se do zapadlého koutku amazonské džungle. Mezitím ovšem ne zrovna legálně získal jistý počet smaragdů, takže se teď navíc ještě musí schovávat před policií. Sbírá tu ohyzdné brouky, kteří ale slouží k léčebným účelům, a tak si jejich prodejem slušně vydělává. Právě si hodlá obstarat pas, podle čehož policisté usoudí, že už opustil zemi, a dají mu konečně pokoj. Jednou, když přijde velká bouřka, najde na provazovém můstku za vesnicí holčičku, která tvrdí, že sem přiletěla z velmi daleké hvězdy. Edouard tomu samozřejmě nevěří, ale brzy zjišťuje, že holčička, která si sama vybrala jméno Lulu, je skutečně pozoruhodná: všechno ví, dokonce i to, jak se jmenuje, přestože jí to nikdy neřekl… Při nejbližší cestě do města se seznamuje s doktorkou Margaux Bouvierovou, která přijela na tajnou misi: ví totiž, že v džungli přistála kosmická loď a chce najít to místo. Doprovází ji komando vojáků v čele s velitelem Benardem. Ti jí ale utečou, a tak se Margaux prodírá džunglí sama. Je ráda, když potká Edouarda, také Francouze, ten s ní ale nechce mít nic společného. Margaux se ale nedá a nakonec dojde s Edouardem až do vesnice. Ihned poznává, že dívenka skutečně přiletěla z hvězdy Beta Kentaurus… Na dívenčině planetě žijí jen děti, které díky pilulce, kterou musí pravidelně polykat, nikdy nezestárnou. Lulu chce ale poznat život na Zemi, lásku a také smrt. Až se příště zakulatí měsíc, její kamarádi si pro ni opět přiletí… Vesnici ale přepadnou divocí indiáni, kteří zabijí starého náčelníka, s nímž se Lulu stačila skamarádit. Lulu poznává, co je to smrt, a poprvé v životě pláče. Edouard nechce zůstat přes noc ve vesnici smrti a proto všichni i s Margaux a malým vesnickým chlapcem odcházejí. Lulu ale začíná stárnout: potřebuje svou pilulku… (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

otík 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bebel natočil ještě jednu komedii, která není tak špatná, jak by se mohlo na pohled znát. Jen postrácí ten šmrnc, který jeho komedie mívaly. Nechybí zde ale jeho eskapády - jako jízda na jedoucím vlaku, pády do vody a satirické poznámky na adresu žen. Právě jedna taková (Arielle Dombasle) se mu připlete do života a on s ní zažije mnoho špatností, až ji nakonec začne i mít trochu rád. Je to příjemná a pohodová podívaná, ale dá se u ní v pohodě usnout, a na to nejsme u Bebela zvyklí. Škoda. Hudba: Alexandre Desplat ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tady chtěl napsat o radosti a pozitivní energii, kterou mě film Amazonka naplnil, ale když jsem si tady přečetl komentáře typu "Belmondo raději umři, než abys točil tohle!!!! ", mám naprosto po náladě cokoli tady psát. Tenhle film má v sobě víc citu a radosti ze života než jsou někteří zdejší uživatelé schopni vydat za celej svůj život. A ještě jedna věc, Belmondo je tady ve vynikající fyzický kondici všechny "rychlejší" scény zvládá s ohledem na věk a zdravotní stav ve kterým se nacházel na výbornou. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Labutia pieseň zostárnutého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda. To čím voľakedy ohuroval návštevníkov kín je už dávno preč. V béčkovej dobrodružnej komédii "Amazonka" pôsobí ako starý šedivý dedo, ktorý doteraz hrával v nejakom ochotníckom divadle. Tiež scenár tohto filmu je žalostne smiešny. Tie moje dve hviezdičky sú protekčné, milý Jean-Paul. ** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle je nanometr od standardního amerického béčka, jediný rozdíl je v tom, že mimozemšťané mluví francouzsky, což je po všudypřítomné angličtině příjemná změna. Za nepříjemnou změnu považuji to, že se de Broca částečně vykrádá a kopíruje Něžné kuře i Afričana. Bohužel blbě. Humoru je v Amazonce poskrovnu, přesněji řečeno, nepodařil se mi objevit. A dobrodružství spočívá v tom, že Belmondo občas popoběhne, případně rychleji skulhá ze schodů. Jenže stále je to Belmondo a kolem něj pulzuje jeho uhrančivé charisma. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Všem kdo čekají nudu - jste na omylu.Každý nejspíš očekává létajícího dědečka Belmonda proti bandě lotrů, jak si je dává jednoho po druhém. Tento film je ale spíše fantasy. Holčička vstoupí do života znuděnému bývalému zubaři, který hledá klid v hlubinách pralesa. Tato holčička ovšem není obyčejná a trochu starší než vypadá. Posléze do pralesa přijíždí dáma se svým speciálním týmem, který tuto holčičku potřebuje kvůli výzkumu .... proč ale? Nemá se toho přeci jen trochu bát? Neobyčejný snímek, který se snaží o zamyšlení nad životem jako takovým. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Právě režisér Philippe de Broca jako první vyhlásil do filmového světa, jaké kaskadérské kousky J. P. Belmondo zvládá sám. I v tomto filmu se nenechal Belmondo ve během natáčení zaskakovat. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama