Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (168)

Enterprise 

všechny recenze uživatele

Na filmu jde poznat, že se stal pozdějším odrazovým můstkem daleko slavnějšího filmu Zvíře, kde zářila stejná osvědčená mužská sestava a Belmondo si tam střihl rovněž roli nesvéprávného. Bohužel tento film sráží právě roztěkaná role Belmonda, který lítá od ničeho k ničemu jak splašený vlak až to nepůsobí příliš věrohodně. Někdy méně znamená více. Dlouho jsem váhal nad třemi hvězdičkami, ale po scénce "Pane ministře, je tu správce muzea ze Senlus s choti. A co tady chtějí ? Přišli na večeři." jsem málem sletěl smíchy ze židle a tak dávám ještě o jednu hvězdičku navíc ()

Květula 

všechny recenze uživatele

I ve čtyřiceti má Belmondo jiskřivé oči dvanáctiletého rošťáka. I zabalený v prostěradle nebo převlečený za děvku strčí se svou elegancí do kapsy všechny gentlemany v obleku. Tomuhle člověku uvěříte opravdu cokoli a navíc je to jeden z mála herců, který dokáže rozesmát a zahřát u srdce jen tím, že se sám směje. Chcete-li na chvíli zapomenout na všechny problémy a ještě se dobře pobavit, asi neexistuje lepší film než Nenapravitelný. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Když tě má ráda jako chudého, proč by tě jako bohatého neměla ještě radši?" Tuto příjemnou situační hříčku o nenapravitelném podvodníkovi v podání energií sršícího Jeana-Paula Belmonda jsem už viděl přes rok nazpátek a možná trochu nespravedlivě onehdy udělil jen 3 hvězdičky. Pravda, jde o takovou obyčejnou komedii, do níž Philippe de Broca (narozdíl od mnoha svých předchozích filmů) nevložil žádné větší tvůrčí nápady a neobdařil jí ani vyloženě osobitou stylizací, takže se mi v téhle své obyčejnosti mohla občas zdát trochu průměrná a možná jsem měl původně jiná očekávání. O to více při opakovaném zhlédnutí vyniklo, jak je Nenapravitelný výborně zrežírován s obrovskou svižností: vtipné situace včetně skvěle napsaných dialogů se tady střídají ve výborném tempu, které příliš nepovolí ani, když se děj překlopí do celistvější kriminální zápletky. Za nejvtipnější považuji loupežnou akci v muzeu, která mi už napoprvé hodně utkvěla v paměti a opět jsem se na ní těšil, ale bavil jsem se skvěle po celou dobu a zjisťuji, že si s De Brocou a Belmondem poslední dobou začínám filmově stále více rozumět. Potěšila a překvapila mě i účast Charlese Gérarda, který si tady stejně jako v Lelouchově Šťastném novém roce zahrál lupičského komplice. *** Tentokrát jsem se na film podíval se starším slovenským dabingem a přišel mi rovněž zdařilý. „Rebrík! Mám strašnú alergiu na rebríky!“ :) [85%] ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto střelená a ulítaná crazy komedie. JPB se od chvíle, kdy vystoupí z brány vězení, prakticky nezastaví. Lapí do svých osidel krásnou mladou dámu a od té doby jeho kolotoč podvůdků, výmyslů a nápadů neutuchá. Tohle je přesně to, co mám na francouzském filmu tak rád. Nechybí komediálně-kriminální zápletka a v zásadě překvapivý a zajímavý závěr. Jo a ještě něco: dávejte si pozor na ženský, který vypadájí, jako kdyby neuměly do pěti napočítat!!! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Film bezesporu zajímavě obsazený, jenže Belmondovi, nebo spíš Brocovi asi nikdo neoznámil, že natáčení Muže s Acapulca už skončilo a tentokrát netočí parodii. Belmondův potenciál je tady sice využit na 100%, ale jeho Victor je velmi nepřirozená postava, která sice může imponovat ženám, ale já ho často vnímal jako otravného žvanila. V první půli byl k nezastavení a moc mě to nebavilo. V druhé bylo toho žvanění méně, trochu víc prostoru dostaly i ostatní hvězdy, takže to nakonec jako úplnou katastrofu nevidím. Více podvodů, méně exhibování a bylo by to dokonce fajn. Určitě se na tento film podruhé nepodívám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Victor (Jean-Paul Belmondo) svádí Charlottu (Geneviève Bujold), zatímco kumpáni kradou vzácné dílo, si v koupelně před zrcadlem roztrhne tílko, ale v další scéně, kdy vchází do ložnice, jej má opět neporušené. (fifas2)
  • Ve scéně, kdy se srazí auta, stojí na rohu asi dvacítka čumilů, a to ještě před srážkou a dívají se ve směru karambolu. Pravděpodobnější by bylo, že se seběhnou, takto je zřejmé, že jsou inscenovaní, ale špatně. (sator)
  • Ukradený triptych údajně pochází od umělce El Greca. Ten ve filmu se mu však ani zdánlivě nepodobá. U malíře je uváděn jediný triptych, a to „Modenský triptych“ z roku 1568. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama