Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bart Cordell se vrací do Francie převzít impérium svého otce, který zahynul při letecké katastrofě. Je však obviněn z pašování drog a začíná tušit, že otcova nehoda i jeho obvinění jsou součástí rafinovaného spiknutí. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (86)

Historik 

všechny recenze uživatele

Tento Belmondo je zcela zapomenutý, trochu netypický, ale výborný. Po Siréně z Mississippi další příjemné překvapení. Máme klamný pocit, že Belmonda známe, pořád dokola se vysílají ty nejznámější filmy, a pak přijde tohle. Doufám, že se ještě nějaká stará novinka s Belmondem objeví. Tuhle opožděnou českou premiéru rozhodně doporučuju. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Příšerný paskvil. Spousta vyloženě blbě natočených scén , včetně snad všech flasbacků, zpomalovaček , vidin a bůh ví čeho ještě. Po první půlhodině kdy se jakože profiluje profil Barta Cordella a my poznáváme jaký je to idiot, se detektivní část vcelku rozběhne, ale je však neustále ubíjena debilními proslovy a prupovídkamy. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Klasický syžet politických thrillerů sedmdesátých let - boj jedince proti hydře nadnárodních společností - vyjadřoval deziluzi vývoje po Mai 68. Francouzské společnosti jsou prodávány do cizích rukou (hádejte, čí cizí ruce to jsou, jak po stránce národnostní, tak po stránce ideové), a pokud to nejde po dobrém, přikročí se k násilí. Tvůrci filmu by si rozuměli s Václavem Klausem - v pozadí příběhu se skrývá strach z ES. Podobný film, co se týče desiluze: Probuď se špione. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičná "belmondovka". Celkovo, postup narácie a aj strihová skladba boli strašne čudné a príliš atypické. Veľmi zložité na pozeranie, no na druhej strane priľahké na porozumenie. Po filme som ešte tak chvíľku sedel a rozmýšľal, keby v dnešnej dobe spravil takýto film, či by sa stretol s porozumením. Nič to však nemení na to, že film si odo mňa odnáša 4*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že všichni považují tento film za netradiční pro Belmonda. A přitom v jeho filmografii komedie a komediálně laděné kriminálky jsou ve značném oslabení právě proti dramatům. Belmondo určitě natočil lepší filmy, námět je zajímavý, herecké výkony tradičně velmi dobré. Ale ten filištín, který celý snímek zdegradoval ve střižně, by zasloužil vypráskat vrbovým proutkem na holou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Philippe Labro byl také autorem scénáře, v němž zužitkoval svou novinářskou praxi, v níž se seznámil s korupcí prorůstající politiku i podnikatelské kruhy. (argenson)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži a francúzskej obci Hayange. (dyfur)

Reklama

Reklama