Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (680)

plakát

Nech svět světem (2023) 

Skvělý film, kdo čeká akční podívanou ve stylu Dne nezávislosti bude zklamán. Je to především perfektně obsazené absurdní drama s prvky sarkastické komedie...🦩🦩🦩

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Byl bych raději za film bez původních hrdinů, ale dopadlo to i tak vcelku dobře. Tohle je film na přeleštění pošramocené polozapomenuté značky a vytvoření případného nového universa.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Jasně, příběh není úplně originální, ale jinak postavy jsou sympatické, humor je povedený, chemie ústřední dvojice funguje. Pro mě určitě jedna z nejlepších za poslední roky.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

První série se mi líbila, kontinuálně jsem poslouchal i audioknihy a víceméně jsem chápal odchylky a úpravy scénáře v seriálovém vyprávění příběhu. Druhá série už jde vlastní cestou, z knih si bere minimálně a je to bohužel znát. Scénář je hloupě povrchní, scela se vytratila původní filosofie postav a Sapkowského nadhled a vnímání postav, humor, sarkasmus. Celé pojetí konfliktu, motivace a touhy jsou docela pryč. Zůstal stále efektní, ale jinak zaměnitelný instantní fantasy svět jakých je spousta. Kouzlo se vytratilo.

plakát

Rytmická sekce (2020) 

Myslel jsem že roztřesená kamera už vyšla z módy, tak asi ne. Celkově po řemeslné stránce je to dost hrůza, světla, střih, kamera. Základní myšlenka je zajímavá a měla by potenciál i na nějakou delší řadu. Scenář už ale tak úplně nevyšel Bohužel se utápí v neustále se opakujících iritujícícch flashbacích, které mají nakonec stopáž na půlku filmu.

plakát

Sever (2019) (seriál) 

Výborná "poctivá" kriminálka kterých je opravdu pomálu. Cením, že se oprostila obvyklých klišé, na seriálové poměry výtečné vykreslení postav a realistický závěr. Za mě výborná...

plakát

Santiniho jazyk (2011) (TV film) odpad!

Strašný filmový zážitek. Ve všech směrech. Neskutečně nelogické chování postav, příšerná kamera, která by byla špatná i na poměry Toulavé kamery, nejhorší herecké výkony co jsem v české televizi zaznamenal. Celá osa zla je reklamní slogan - santiniho architektura - mysteriozní náboženský přesah. Abych pochopil autora, snažil jsem se najít nějaký rozhovor s autory, proč to na točili tak jak to natočili a našel jsem rozhovor s režisérem Strachem kde říká "Divák se zakouká do detektivky a najednou si ani nevšimne, že uvízl v síti myšlenek a filosofických úvah. V určitém smyslu má Miloš Urban velmi blízko k Umbertu Ecovi." Trochu jsem doufal, že to byl necitlivý zásah střihače, nedostatek financí, nebo nějaké jiné problémy díky nim vyšlo tohle strašné dílo. Ale jako Eco? Urban, vážně?

plakát

Hooten a Lady: Lovci pokladů (2016) (seriál) 

Podobný seriál v dnešní produkci chybí, s nadsázkou, vtipný. Škoda že se dočkal pouze jedné serie.

plakát

Místo u moře (2016) 

Skvělý film, ale ten soundtrack je příšerný

plakát

Criminal: V hlavě zločince (2016) odpad!

Dobře obsazený i slušně zahraný triller. Ale scénář je jedna z největších hovadina co jsem viděl. Je vidět, že světu chybí nějaký charismatický nepřítel z dob studené války, který by byl vhodný pro filmaře. A tak vymýšlejí takové kraviny.