Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Radko 

všechny recenze uživatele

Slovo "policajta" by pre príslušníka polície bolo lepšie ako policajt (napr. "Policajta Pratt likviduje lumpov hlava nehlava. Hlava z toho nebolí, naopak. Napriek jednoduchosti zápletky, je tu pekne ukázané, koho túžia mocenské zložky v skutočnosti zlikvidovať: bezdomovcov, imigrantov, sprejerov, drobných zlodejíčkov, imigrantov. Policajta Pratt je správny chlap a koná drsne, ale spravodlivo. V mene pomsty."). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimi film, který se chce tvářit hodně syrově a expresivně, ovšem je tak na úrovni československé detektivní filmové tvorby 80. let... ani (k charakteru role silně přestárlý) akční Alain Delon to nezachrání... (a tenhle snímek má nadto asi ten nejstrašnější hudební doprovod, co se dnes dá ve filmu slyšet...proklatě novovlné syntezátory coby esence pokleslých 80') ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Francouzské lehké béčko o pomstě z roku 1985. Jeden hrdina versus desítky nepřátel, přímočarý děj bez zvratů a spousta vystřílených nábojů. K tomu samosebou neprůstřelný hrdina a několik upocených "svalnatých" rvaček. Prostě přesně typ filmu v jakém byste tehdy očekávali vycházející hvězdu typu Van Damma. A hle, on padesátiletý Alain Delon. Což je sice překvapivá, ale nikoli zlá volba. Alespoň té nudné a jednorozměrné postavě dokázal vtisknout zdání nějaké hloubky. Celkem to odsýpá, je to drsné, místy i příjemně syrové a celkově dost podařené. Ovšem naprosto neskutečně to kazí syntetizátorové iritující peklo. Rozhodně jedno z těch nejhorších osmdesátkových. Takže nakonec pouze průměr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Svojho casu teda udajne velky hit vo Francii. Co ja viem, z odstupomcasu to brutalne zostarlo - to som vedelu z pri registracii na csfd, ze natrafim na filmy, kde sa zub casu brutalne podpise. Reziser Jose Pinheiro natocil aspon teda priemerny film, v ktorom sice uraduje trochu starsi Alain Delon. Delomn sice hraje hovno -pardon, to som sa pomylil, pochopitelne som chcel napisat ze sa nedostatocne vlozil do roly a nepresvedcil ma svojim hereckym vykonom. Ale film u mna posuvaju na priemer 2 veci : amaterska rezia Pinheira a blba syntakova hudba. 54 % ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale tohle je hned po Dvou mužích ve městě druhý Delonův nejlepší film. I když námět je ten samý jaký kolikrát použil ve svých filmech ( nějací hajzlové mu zabijou někoho koho měl rád a on se de msít ), záporáci nejsou nijak překvapivý a i konec filmu se dá už od půlky s přehledem odhadnout, má tento film výborný scénář kde je prostě všechno, co má správná "Delonovka" mít: akce, suché hlášky, láska a i trocha brutality. Skvělý film na pozdější večer!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama