Reklama

Reklama

Zorro

  • Itálie Zorro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do jihoamerické provincie přijíždí nový guvernér Diego. Zástupce místních vojáků Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit. Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Italské verzi přepisu slavného příběhu o maskovaném mstiteli bezpráví dominuje bezesporu Alain Delon, značnou pozornost však vzbudil i výkon Ottavie Piccolo v roli Huertovy sestřenky Hortensie. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

nash. 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než všechny předchozí i pozdější vezre kousků maskovaného mstitele... Mužný Alain Delon.. . komická dvojka tetičky a německého kapitána... pomsta... spravedlnost... kordy... černý plášť a maska.... Tohle jsem viděl v kině ještě víckrát než Vinnetoua... :-) a podívám občas i dnes, přestože vzrušení z dobrodružství a romantiky osamělého maskovaného mstitelen nahradila spíš nostaligie... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie príliš zábavné zobrazenie legendy. Má to ale na prvý pohľad všetko, čo tu nesmie chýbať. Delon sa taktiež do úlohy perfektne hodí, lenže chýba tu "Bebeho slovné zotieranie súperov" (viď zábavnejší Cartouche) a filmu tak chýba paradoxne švih, i keď sa tu švihá zbraňami ostošesť. Záverečný súboj ma ale potešil, len keby odhalenie identity Zorra neprebehlo tak nejak sucho, vlastne ako celý film. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

No jo ! Kdyby tam nehral ALAIN DELON tak nevím, nevím.... Ale stejně ten film nepřekonal "Zorra mstitele" z roku 1940 ! A rozhodně to není tím, že tam hral krasavec TYRON POWER. Ve fimu z r.1940 byly úžasné šermířské scény a pak těch situací, kdy Zorro jediným máchnutím kordem vykouzlil Z. Jsou to drobností, ale ze zajímavých drobností se prostě skládá nezapomenutelný film. V roce 1947 mi bylo 15 let, sama romantika, samé iluze, ale jak vypadá šarmantní chlap do této role, to jsem už tehdy rozeznala. A nemíním na tom měnit ani dnes nic. A.DELON měl zde příliš sladký evropský ksicht. Zorro byl Mexičan - šlechtic. (Rozhodně neměl modré oči !) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Parádní hudba! A docela hezká varice na Černého Tulipána, respektive je to tak trochu westernovej Jánošík. Má to sice směšné momenty, kdy jeden hafík zlikviduje celej vojenskej oddíl na koních. Stejně tak lehce nelogické mi přijde, jak vždycky celá vesnice čumí na Zorrovy souboje, sice mu fandí, ale že by mu někdo pomoh', to jako né. Slušná výprava, akorát v kostýmech soudruzi udělali chybu, uniformy jsou dobově dost mimo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vtipné spracovanie zorrovskej témy som ochotný prekusnúť, ale nie v tomto spracovaní. Prvoplánové gagy, trápna ústredná melódia, záporáci oničom, príbeh je v rebríčku hodnôt filmu až niekde v suteréne a záverečný kordový súboj je pridlhý, že som sa pri ňom začal nudiť už v 2. minúte a on trval ešte dalších 8 minút. Delon je v tejto komédii síce sympaťák, ale to na film nestačí a trápne vtipy nepobavia. Naopak, rýchlo napovrch vyplávajú všeliaké nezrovnalosti, technické chyby a plno nelogičností. Ani len na pekné ženy nemôže mužské oko spočinúť, pretože sa tu nenachádzajú. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o jeden z první západních filmů, který byl distrubován do Číny po kulturní revoluci do roku 1978. (Terva)
  • Film inspiroval Ilyu Salkinda, který podle Zorra (Alain Delon) vytvořil postavu Supermana do filmu Superman (1978). (Terva)

Reklama

Reklama