Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Další zástupce hororu, který není hororem. Na konci vás sice čekají dva hororové výjevy, ale to je vše. Tady jde o něco jiného. Taky vás tak štvou všechny ty konspirativní teorie o tom, že lidé nebyly na měsíci, WTC byl inside job a MrHlad má růžovej bagr? Fiktivní tvůrce fiktivního dokumentu to štvalo taky. Našli si tedy jednoho takového šílence, co tomu všemu věří a začali o něm natáčet dokument. Časem se ale ukázalo, že jednoho z jeho konspirací by mohla být pravdivá. A pak... Ano, není to moc originální, pozorným bude prokecnuta pointa už na začátku a je to zase o půl hodiny delší než by mělo. Ale posledních dvacet minut má skvělou atmosféru a vyústění které sice čekát, ale přesto vás potěší. Je to na vás 6/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne prevedenie v posledných rokoch (bohužiaľ) tak veľmi populárnej témy do hororového žánru. Začína to ako jedna veľká konšpirácia, z ktorej sa pomaly rysuje niečo, čo by mohlo vyznieť ako pravda. Postupne budované napätie funguje a záverečný akt má skutočne výraznú, priam okultistickú atmosféru. Trocha ma mrzí, že sa v tejto časti filmári viac nevyhrali s dialógmi a neodhalili nám čo to z pozadia Tarsus Clubu. Found footage nie je môj obľúbený subžáner práve kvôli tomu, že mu chýba inovatívnosť, ktorú som však u The Conspiracy určite nepostrádal. Za mňa palec hore. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud čitelný, ale jinak velmi příjemný thriller. Sluší mu jak zvolený found footage formát, který naštěstí není přepálený, tak rozdělení na dvě poměrně odlišné poloviny. Hodně to těží z atraktivity námětu, ale na tom přece není nic špatného. Možná by to chtělo větší cit pro detail, ale tak stačilo... ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Aj medzi kopami sračiek sa nakoniec nájde fakt skvelé impozantné dielo. Smutné, že tomu filmu sa nevenuje väčšia pozornosť. Takže nie je to žiadna čistá žánrovka, skôr psychický teror, ktorý si každou minútou stáva väčšiu a väčšiu atmosféru. Ako ma bavila prvá nehororová polovica, tak druhá. Tvorcovia si vedia, čo kedy dovoliť. Spracovanie témy konšpirácie na výbornú, aj keď tá téma ma už vôbec nebaví. Ťaženie s iných FF sa prepáčiť dá. Debut dobrý, určite MacBride v krvi niečo má. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po stovkách neoriginálních found footage hororů jsme se dostali do fáze, v níž aby film zaujal, musí výchozí found footage koncept někam posunout. Původní zaujetí "jůůů, kamera ze mne dělá jednu z postav filmu" už je pryč. Nedávné sci-fi Europa Report důmyslně vyvolávalo napětí a dráždilo divákova očekávání otázkou "Jak se stalo, že tyto záběry můžeme vidět?" The Conspiracy je opět příkladem falešného dokumentu (tedy střihem pospojované found footage záběry s následnými rozhovory s různými zainteresovanými lidmi) a v závěru ale diváka nahlodá úplně jinou otázkou - "Proč nám tento dokument někdo ukazuje?" Aby člověk tento film docenil, nesmí ho brát jako hraný film, ale musí přistoupit na onu dokumentaristickou hru. Jen tak tento promyšlený a chytrý film zafunguje. Hororové atrakce z větší části zcela chybí (lekačky, akce, gore, strašidelná atmosféra), takže to všem případným divákům určitě nesedne, a to i přesto, že závěrečná "rituální" třetina je velmi tajuplná a znepokojivá (nedalo mi to nevzpomenout si na závěr Wheatleyho Kill Listu). ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama