Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako roztomile roztržitý profesor matematiky báječný, líbil se mi dnes večer víc, než když jsem byla malá holka.. Záměna desek - článek do novin, písemky na opravu, projev pro otce - rozjede bezvadný kolotoč nečekaných zvratů a v podstatě zábavných katastrof (míněno pro diváka).. Rýpnutí do bulváru a politiky/politiků vnímám veskrze kladně, herecký ansámbl sympatický (zejména herečka, otec, režisér, ředitel školy), takže u mě filmová spokojenost a krásné čtyři hvězdy.. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Nebojím se plného hodnocení, protože takhle jsem se u filmu nezasmál už dlouho. Asi nejlepší Richardův film s krásnou Jane Birkin a skvělým scénářem. Nejvíc mě pobavila scéna při operaci, kterou prováděl Richardův otec, když se dozvěděl o avantýrách svého syna. Proudy krve a pak... DNESKA NEJSEM VE FORMĚ.:-) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská situační komedie ve své vrcholné formě. Pierre Richard si střihl svou typickou roli tak nešikovného zmatkáře, že před ním bledne i inspektor Clouseau. Scénárista přidal nějaký ten sociální apel, a děj by tak dost možná fungoval i jako vážné drama. Věčně polorozhalená Jane Birkin sama přidává alespoň jednu hvězdičku. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší komedie s Pierrem Richardem. Bláznivinka, kde jeden vtipný skeč střídá druhý, přitom se potrhlý profesor matematiky zaplétá do stále nových pastí, aby to všechno dopadlo úplně jinak (snad je konec trochu přitažený za vlasy). Poučení: Neber si na sebe moc úkolů najednou a zvláště úkolů cizích lidí. Dokaž jim říci ne! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Richardovi je trochu nemilé, že hral dokolečka stále tú istú postavu. Čím menej bol jeho film bláznivý, tým viac bol herec sympatickejší. Niežeby mi Horčica svojou uletenosťou liezla na nervy, len som sa smial menej, ako som sa asi mal. Navyše som sa trochu strácal v tom, prečo je zrovna v tej situácii, v ktorej sa svojou blbosťou ocitol. To snáď nevedel ani scenárista. Páčil sa mi záver, kde ostala jedna zo základných otázok otvorená. Niekde sa mohlo ubrať, inde pridať a bolo by to podstatne lepšie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)

Reklama

Reklama