Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Camille potkala Erica v šestnácti. Vášnivě se do sebe zamilovali a Camille porodila holčičku. O 25 let později Eric Camille opouští kvůli mladší ženě. Na silvestra se Camille najednou vrátí v čase do své minulosti... Je jí opět šestnáct. Znovu se setkává s rodiči, kamarádkami, svým dospíváním... A s Ericem. Uteče a pokusí se tak změnit svůj i Ericův život? Nebo se do Erica opět zamiluje, i když ví, jak to dopadne? (AsArg)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

paphaja 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo :) Krásně neamerické, francouzky milé a zpracovaním opravdu roztomilé. Už jen to že hlavní hrdinka zůstává vzhledem stejná, nemění se i když ji evidentně všichni vidí jako sobě věkem rovnou. Je pak velmi komické vidět "starou" postavu jak zápolí s problémy dospívání. Za mě povedený snímek k sledování při poklidném odpolední ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Film připomíná v Nitkově osobité interpretaci Nietzschem vyšperkované uvažovaní o stoické tezi věčného návratu téhož. Camille, představovaná režisérkou a scenáristkou v jedné osobě, madam nesoucí jméno Noémie Lvovsky, jež je - a zkuste to zapřít! - vzhledově podobná světově proslulé Maryl Streep, má tu "čest" vrátit se s vším, co s nezastavitelnými roky ví do doby, z níž se šine dráha jejího života. Žili byste znova, tázal se kdys Nietzsche; bezpodmínečně stejně či by jste své bytí-zde modifikovali? Zapomeňte na změny! Je to návrat téhož, existence dřívější je s existencí budoucí navlas stejná, respektive měla by být, dá se totiž uvažovat o nutné a ne-nutné nediferenciovanosti existence dřívější a budoucí, o svobodné vůli... já se v tom věčném návratu upřímně totiž zas tak moc nevyznám, jsem tu totiž jistojistě prvně. :-) Každopádně to jsem chtěl, Camille nám ukáže zda je silná osobnost a stojí-li si za svými rozhodnutími... Samotný film je stravitelný. :-) ()

Reklama

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Viděno na jarní Frankofonní noci - už pomalu svítalo, poslední film po noci strávené sledováním filmů. Jen málokterému filmu by se mne podařilo probudit. Znovu zamilovené se to překvapivě opravdu povedlo. Hodně sebeironie, ještě víc nostalgie, jen o kapku méně bláznivých a trapných situací, skvělá herečka a hlavně trocha smutku na závěr. Krásné! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hořký příběh plný soucitu a přesvědčení nad životem a hlavně osudem. Kdo by se nechtěl vrátit do svých studentských let a ovlivnit svůj život tak, aby probíhal daleko lépe a byl veselejší a šťastnější. Lze to však?Příběh mísí komedii s dramatem tragických okamžiků, který chvílemi pobaví, chvílemi zarmoutí. Režisér a spoluautor scénáře Noémie Lvovsky dokázal lidské emoce tak dokonale podchytit, že se takřka jedná o mimořádné dílo vedoucí k zamyšlení. Trochu jiná romance na francouzský způsob, ale ve vší dokonalosti. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Přes noc třicítkou s francouzskou noblesou, lehkostí a perfektním soundtrackem! Noémi Lvovsky mi v roli perfektně sedla a učitel Mathieua Amalrica byla naprosto úchylně šovinistický a téměř k nepoznání. Stejně tak mě překvapila civilní tvář (?) Yolande Moreau, kterou znám zatím jen z pár filmů, kde většinou hraje hrozné semetriky. Camille redouble byla skvělá a já bych ji klidně mohla za nějaký čas vidět znovu. (Viděno v IFP) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama