Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

lillien 

všechny recenze uživatele

3,99 hvězdy. Ty přípravy na akt : "všechny vás vystřílím, vy zmrdi" mi přišel už poněkud zdlouhavý, ale závěr (pominu-li tu okatou, ale zato sympatickou, nepravděpodobnost) se opět rozběhl. Co mě bavilo ještě víc byla první polovina, ta ponurá bezmoc, když vám život dá jasně najevo, že bez peněz nesmíte počítat s jeho snadným průběhem. A o co víc přicházíte na účtech, o to víc vám sebere i v jiných rovinách existence. Sere-li se něco tak, že už z toho šílíte, ještě pořád se to může zesrat i víc, to zná z praxe asi každý z nás. Ovšem tady je to dohnáno do extrému a já ty "samá dna" ve filmu prostě můžu, takže za to velké plus. Když přijdete o všechno kromě vlastní fyzické existence, nabízí se buď cesta pokusu o nových začátek, nebo cesta odplaty, pokud víte, na koho ukázat prstem. A ta cesta odplaty se mi tu líbila. Ve filmu mě přeci jen trochu víc baví, když chlápek pořeší své tlaky tříštivým granátem, než čučet, jak spolu s dalším uvědomělým Člověkem v tísni staví školu v Angole. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Boll snad ty sračky točí schválně, protože pak nerozumim tomu, že dokáže natočit a napsat něco, jako je Assault. Ne že by se jednalo o nějaký kinematografický skvost, ale mělo to příběh, který bezprostředně reaguje na aktuální téma ekonomické krize a Boll se tentokráte vyhnul zástupu hereckých hvězd a ze známějších tváří najmul akorát Purcella a Furlonga, přičemž první jmenovaný, ačkoliv není mým šálkem kávy, byl trefou do černého. Zkrátka se jedná o solidní příběh o tom, kam až může finanční krize a bezohlednost velkých korporací zahnat člověka. Jen mi něco říká, že další Uweho dílo bude neskutečnej megashit. 75% ()

Reklama

Moena 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit vlastním očím! Tohle, že natočil Boll? Nenapadá mě logické vysvětlení jak je to možné. Ale měl bych 2 teorie. 1) Bolla unesli marťani a přeprogramovali mu mozek. 2) Boll se nějakým nedopatřením podíval na některý z Magnuskových snímků a hnulo se v něm svědomí (a možná taky snídaně). Jinak si nedokážu vysvětlit, že si sám napsal a zrežíroval tohle super drama o ekonomické krizi a skutečných zlodějích v sakách za statisíce. I ta závěrečná smršť je velice dobrá. Žádný filozofický kecy, ospravedlňování nebo snaha vysvětlit nějaký vyšší dobro a ukolébat svědomí. Prostě čistá chladnokrevná surovost. A několik velice potěšujících detailů. Např. závěr v kanceláři a jedna miniaturní drobnost, kterou běžně scénáristi opomíjejí, ale abych tu nevyžvanil spoiler, řeknu jen: "It's down the road, not across the street!" ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě jedno z největších překvapení za poslední dobu.Předesílám,že nesnáším kapitalismus jako takový a pokud k tomu dáte příběh Jima,kterého postihla jedna z příčin světové finanční krize okolo roku 2008 a hlavně její vypuknutí v Americe,kde se rozdávali peníze jak na běžícím páse jen ,aby na těch lidech zbohatli nenasytní bankéři k když věděli,že ty lidi na to nikdy nebudou mít.Do jedné takové pasti se dostal i Jimy ,který důvěřoval svému makléři,který mu jaksi investoval peníze tak kde to celé krachlo a on se pak pomalu dostává do spirály,která není příjemná.Navíc se stará o nemocnou ženu a její péče taky bohužel stojí hodně.Když se Jimovi zabije žena,přijde o vše a už neví co s tím tak se rozhodne to jednou pro vždy těmhle zrmdanejm kravaťákům vytmavit a dát najevo,že lidi nejsou jen šachový figurky se kterýma si oni budou hrát a cejtit se v pozici nad lidí.Nemam k tomuhle filmu výhrady a udělal bych nejradši to samý.Za mě celkově 95 %a pět hvězd. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Boll se celkem s přehledem přiblížil ke svému zatim nejlepšímu kousku,kterým je pro mě Rampage.Je celkem fuk,že celý Útok na Wall Street je poněkud prkenný a minimálně půlku filmu,než se začne něco dít je to docela nuda (i když ta pomalu hmatatelná bezmoc hlavního hrdiny je hodně nepříjemná).Ve chvíli když se totiž začne něco dít to stojí za to a ani by mě nepřekvapilo,kdyby se v Americe takto někdo snažil vyřešit svůj problém.Boll tentokrát na své režijní horské dráze vyjel poměrně vysoko (a to i přesto,že talent na výběr nevhodné hudby do filmu mu zůstal)...80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama