Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (282)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Silné béčko, viditeľné v akčných, hereckých a scenáristických polohách. Priamočiary akčňák, ktorý tak trochu pripomína bulharsko-rumunskú filmografiu pánov Lundgrena, Seagala, Van Damma a Snipesa, s tým rozdielom, že tu niekto natlačil o niečo viac prachov do natáčania a zlanáril lepších hercov. Vyšumí však okamžite po záverečných titulkoch. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Očima většiny: "Och, kvalitní erková akce, je to solidní, Brosnan má charizma, příběh je luxusní, napětí, spád, tempo, luxusní oldschool.." Můj pohled: "Chování postav je do puntíku příšerné. Brosnan vyfakuje svého žáčka v papírech a podřízne mu ženušku, kterou ten cápek zná asi několik hodin, sotva zaslechne její jméno a vídá se s ní osm týdnů. K tomu mu pomůže získat dcerušku a dojemný příběh má dojemný konec. "Kdo to po nás jde?!" "Deveraux. Nyní využije všechny svoje schopnosti a půjde po nás!" Od smíchu jsem chcípal okolo mýtů a legend o agentovi, který neovládá jediné bojové umění a v akci nepůsobí vůbec profesionálně ani přirozeně. Prostě někam přijde, bez přebíjení a krytí se za překážkou likviduje ostatní šašky, působící jako stativ. Příběh je debilní a upřímně jsem od první scény s Kurylenkovou přišel na ten neuvěřitelně neuvěřitelný zlom o její minulosti. Takže předvídatelnost. A co asi třistašedesáttisíc klišovitých dialogů a stereotyp z každý scény?! Závidím všem, kteří si to užili. Kdyby tu bylo alespoň něco nového, originálního, navíc ten zkurveně urychlený konec.... a nezachrání to asi tři slušný headshoty a ty rádoby hustý bitky." "Cos dělal Petře před týdnem?!" "No, žil svůj život." A mělo to tak zůstat ;)) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Leckomu to může připadat divné, ale jako nepamětníkovi je pro mě Pierce Brosnan stále nejlepší bond, ale co je důležitější, stále je to štramák s obrovskou porcí charismatu. To je základ a jednou ze dvou věcí, proč jsem z filmu velice spokojený. Tou druhou je režie. Podobných akčních thrillerů už jsme letos viděli několik (namátkou připomenu 3 days to kill a Toma Clanceyho), ovšem November man na mě zapůsobil zdaleka nejvíce. Je to možná dobrým střihem a kamerou, ale jednotlivé scény působí zkrátka líbivě a nenudí...a to mi tak nějak stačilo. Zápletka otřepaná, záporák ruského původu...zkrátka jsem nic moc nečekal a o to více příjemné překvapení...80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to standardně. Pokažená akce kdesi v Černé Hoře, při které zemře civilista. Navíc až moc malý na to, aby se z toho Pierce Brosnan lehce osypal. Po letech se to posralo znovu, v hlavní roli už nefiguruje on, ale odskákal to někdo, na kom mu sakra záleželo. Takže si zahrajeme na ohranou písničku, kterak opustí dceru a kavárnu u jezera, aby po něm mohli jít jeho bývalí kolegové, zatímco on je vždy o krok dopředu, a jde zase on po nich. Holt témata bývalých agentů filmaře momentálně lákají. Bývalá 007 Brosnan rozhodně není k smíchu a prostě se veze na vlně mnohem slavnějších kolegů Jasona Bournea nebo Bryana Millse (96 hodin). Násilí se nebojí, akce je také dostatek, je řemeslně slušně zvládnutá, jen dějově by to nemuselo být tak mdlé. Twist Olgy Kurylenko (ač je pořád hrozně sexy), s její identitou je docela úsměvný. O čečensko-ruském zápolení nemluvě. Roger Donaldson je režisérská stálice, která se léta drží tak nějak opodál zájmu, občas přichystá slušnou práci, většinou se ale topí ve vodách průměru. Výsledek je béčko, které patří na DVD a i přes několik známějších ksichtů a zkušeného režiséra je to vlastně jasné od začátku. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

A presne takto nejako to my 96%ni mame radi... Nekompromisneho oldschool Brosnana... nejaku tu jebacku k tomu... neslusnu mluvu... sem tam vtipnu hlasku a aj nejaku krv, ked uz sa striela, seka alebo reze... vela toho nechceme... fakt. Chceme sa len bavit... sadnut si...vypnut mozog...otvorit pivo a pekne krasne sa nechat vtiahnut do akcie a rozmyslat pritom, preco som sa nenarodil ako sirota...mozno by si ma nejaky ten zeleny mozog vsimol a vytrenoval by ma na agenta 00X ... chodil by som po svete...trtkal modelky...vozil sa na spickovych karach...bol by som vzdy dobre ohaknuty... mal by som prachy a povolenie likvidovat... to nam staci ku stastiu... toto...nejaky ten zvanec... sem tam sex a sme spokojni.... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie prebiehalo v Srbsku a Čiernej Hore od 20. mája 2013. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrajú ľudia v kaviarni, je "Heroes of Newerth" od spoločnosti MOBA. (m.a.t.o.)
  • Peter Devereaux (Pierce Brosnan) jezdí ve Švýcarsku vozem Porsche 356B kabriolet. Vůz se vyráběl v letech 1949–1965. (sator)

Reklama

Reklama