Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pro někoho emocionální bomba a nostalgický návrat dvacet let starých oblíbenců. Což jistě podtrhnou finální titulky s fotkami z prvního dílu. Ovšem pro někoho komu se jednička moc nelíbila, tak těžko ocení nostalgickou strunu. Dvojka až příliš okatě přehrává všechny vtipy z jedničky. (Znovu: Pro někoho nostalgie, pro druhého nuda.) Carrey i s vráskami je stále stejný jako před lety. Nechybí i pejskovní auto a fekální humor se pozvedl na další úroveň. Zvláštní, čekal jsem, že se u dvojky pobavím víc s tím, že po dvaceti letech jistě tvůrci přizpůsobí humor dnešní době. A vlastně je to i pravda, oproti vanilkové verzi je tu mnohem více nechutného a záchodového humoru. Což možná přizpůsobí humor dnešní doby, ale bohužel to neznamená, že je to automaticky vtipné. Příběh u road-trip komedie bych nehledal, takže scénář je v pořádku. Ale pro mě to stejné jako jednička. Příliš dlouhé, nudné a bez humoru. Leda poslední scéna je docela vtipná, což platilo i u několikrát zmiňované jedničky. (40 %) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I takoví padesátníci, jako jsou Carrey s Danielsem, to dokáží pořádně rozjet. Kultovní jedničku samozřejmě překonat nešlo a nejspíš se o to ani nikdo nesnažil. Hlavní však je, že těm dvoum to pohromadě stále šlape a gagům jsem se vesměs smál, ačkoliv občas je ten humor taky až příliš za hranou...ale co jsou to přece Harry a Lloyd...stále takoví, jaké je máme rádi. PS : Bill Murray? Jako vážně? :D...81% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejblbější je zde to, že solidně nastavená kadence humoru vydrží cca do poloviny filmu. Poté už si musí divák vystačit s celkem nudným děním, které ke konci oživí cca 3 gagy a toť vše. Je znát snaha posunout demenci Harryho a Lloyda dál, což se v rámci vtipu místy daří, ovšem někdy rejža zajde moc daleko( viz scéna, kdy duo svítí v důsledku radioaktivního ozáření). Celkově je Návrat blbýho a blbějšího zhruba na stejné úrovni jako první díl. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAK TO BYLO TRAPNÝ…“ /// Vlastně jsem to od Lloyda a Harryho čekal. Překvapivě přiznávám, že některý nápady ze mě vyloudily úsměv, páč voni se trapácky nepitvořej, - jen jsou prostě debilové. Ani příběh neprudí. Pravda, ani nemá čím, takže po ¾ hodině zjišťuju, že to je ta správná doba a hranice, po kterou su schopnej poslouchat (a koukat se) na dva idioty. Samozřejmě profesionální čest mi velí vydržet, a tak držím. Postupně se to stává stále náročnější a opravdu obdivuju ty silný nátury, který si to užijou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají mi princezna Tupajzna. 2.) Potřebuju ukojit touhu po blbejch a debilních fórech. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to niekde na pomedzí medzi potenciálom filmu a hrozbou plynúcou z pohľadu na to, čo posledných 15 rokov stvárajú bratia Farrellyovci. Prekvapivo je to stále dosť vtipné, i keď väčšina gagov je len variáciou na 20 rokov staré gagy (odhadom 2/3 vtipov je len parafrázou starých vtipov!). Čo filmu chýba, to je poriadny príbeh a skutočné emócie, ktoré prvému filmu nechýbali, kde sme rozkol hlavných hrdinov prežívali s nimi. Film sa toho matne dotýka ("You are grounded!"), no nijako s tým nepracuje, napriek tomu, že ten potenciál tu je. Ale možno to celé je len nostalgia. Každopádne, mala to dostať do rúk nová generácia komediálnych režisérov, to som si istý. Jediné, čo Farrellyovcom ostalo, je cit na neznáme skladby do soundtracku. V tom nikto nie je lepší. Možno Tarantino. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Vo filme je kapitán Lippencott zobrazený ako člen špeciálnych jednotiek. V skutočnosti je Rob Riggle bývalý člen námornej jednotky, ktorý slúžil v Kosove a Afganistane. (Arsenal83)
  • Látka s názvom Aspartam, na ktorú sa Lloyd (Jim Carrey) pýta v pohrebníctve, je umelé sladidlo, ktoré je podozrivé z karcinogenity a vyskytuje sa aj na našom trhu pod označením E951. (Lukoh)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno