foto

Laurie Holden

  • nar. 17.12.1969 (47 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Heather Laurie Holden je kalifornská herečka s dvojím, americkým a kanadským, občanstvím. Je dcerou Glena Corbetta a Adrienne Ellis.

Narodila se ve Spojených státech, ale většinu dětsví procestovala a prožila v Kanadě. První ročník vysoké školy strávila na McGill University v Montrealu, největším městě Quebecu. Poté přestoupila na Univerzitu v Los Angeles (UCLA), kde dosáhla titulu v dramatickém umění a získala herecké ocenění Natalie Wood. V současné době pracuje na Columbijské univerzitě na svém magisterském titulu z lidských práv. Je totiž zapálenou aktivistkou a zakládající členkou "Canadian Somaly Mam Foundation".

V Torontu získala cenu "The Look of The Year" a v roce 1996 byla nominována na cenu Gemini.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Arctic Justice: Thunder Squad
2014 Návrat blbýho a blbějšího
2007 Mlha
2006 Silent Hill
2005 Fantastická čtyřka
Knights of Impossingworth Park
Pes za všechny peníze
2004 Meet Market
2001 Majestic
2000 Man Who Used to Be Me, The (TV film)
1997 Alibi (TV film)
Dead Man's Gun (TV film)
Nebezpečná podoba (TV film)
1996 Akta X – Akta 6: Plán (video kompilace)
Akta X – Akta 7: Tunguzská záhada (video kompilace)
Stopař (TV film)
Ve jménu spásy
1995 Bez milosti
1994 TekWar: TekLab (TV film)
1991 Mladá Kateřina Veliká (TV film)
1989 Poslední svědek
1986 Milostná dobrodružství aneb Manželské prázdniny

TV seriály

2017 Takoví normální Američané (TV seriál)
The Soviet Division (S05E13)
Darkroom (S05E10)
The Committee on Human Rights (S05E07)
další epizody (6)
2015 Chicago Fire (TV seriál)
I Am the Apocalypse (S03E19)
Chicago Med (TV seriál)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Vítejte v katakombách (S03E16)
Kořist (S03E14)
Mezi třema očima (S03E13)
další epizody (6)
2012 Closer: Nové případy (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Zrozeni k bolesti (S03E08)
Když mrtví klepou na dveře (S03E07)
Štvanice (S03E06)
další epizody (13)
2011 Živí mrtví (TV seriál)
Stodola (S02E07)
Tajemství (S02E06)
Chupacabra (S02E05)
další epizody (7)
2010 Živí mrtví (TV seriál)
Testovací subjekt 19 (S01E06)
Lavina (S01E05)
Rukojmí (S01E04)
další epizody (5)
2008 Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Possible Kill Screen (S07E12)
Petty Cash (S07E11)
další epizody (13)
2002 Akta X (TV seriál)
The Truth: Parts 1 & 2 (S09E19)
2000 Akta X (TV seriál)
Requiem (S07E22)
1999 Akta X (TV seriál)
One Son (S06E12)
1998 Akta X (TV seriál)
The Red and the Black (S05E14)
Patient X (S05E13)
Sedm statečných (TV seriál)
1997 Akta X (TV seriál)
Nulový součet (S04E21)
Nepomstění (S04E16)
1996 Akta X (TV seriál)
Tunguska (S04E08)
Teliko (S04E03)
Herrenvolk (S04E01)
1993 Destiny Ridge (TV seriál)
Family Passions (TV seriál)
1990 Scales of Justice (TV seriál)
1980 Marťanská kronika (TV seriál)

Dokumentární

2014 Inside the Walking Dead: Walker University (TV film)
2011 Nightmare Factory
2009 Silent hill: entre deux mondes
2006 Path of Darkness: Making 'Silent Hill'
1998 Inside the X Files (TV film)

TV pořady

2011 Talking Dead (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace