Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Keď som si išiel po rokoch opäť pozrieť tohto prvého pána účtovníka, v duchu som si premietol niektoré vydarené Fantozziho skeče. Nevedel som však, ktoré sú z tohto filmu. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že VŠETKY! Film samotný je v podstate zložený zo scénok, ktoré spolu súvisia len okrajovo. Kedysi by som dal 4-5 hviezdičiek, teraz už len 3. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Bravůrní bláznivá komedie o strastech i radostech účetního Fantozziho. Vzhledem k tomu, že se i po letech se ženou občas častujeme hláškami z tohoto filmu, tak musím dát minimálně čtyři hvězdičky. Vzpomínky na gagy: „Fantozzi chytil podezření“, „Bavorské karbanátky“ či „Pane účetní, ne tak rychle“ mi ještě nyní při psaní vyluzuji úsměv na tváři a to se počítá. Je to bláznivý, šíleně bláznivý, někdo může říci infantilní, ale mě to přijde super. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z řady zvláštně a podivně bláznivých komedií, jejichž humor mi není vlastní. Zřejmě jde o jakousi parodii na poměry v italské společnosti, ale je to moc dětinské, naivně hloupé a trapné. Nechápu tak vysoké hodnocení v porovnání s dalšími díly Fantozziů účetního Uga Fantozziho (Paolo Villaggio), a to i těch starších, čili původních, z nichž jsou zde některé věci i převzaté. Nepřijde mi to lepší, v podstatě stejné, ne-li ještě horší, uvědomím-li si, že je to jen další pokračování. Některé situace mají i velmi slušný náběh, jako povinný cyklistický závod pořádaný ředitelem Viscontem Cobramem (Paul Muller), pobyt Uga s účetním Filinim (Gigi Reder) na jachtě ředitele přes vědu Barambaniho (Camillo Milli), popřípadě možnost nevěry Ugovi manželky Piny (Milena Vukotic) s vykutáleným pekařem. Ale nemá to pro mě ten správný směr, a ani konec. Další, jako výlet do hor, měnící se v hororové hubnutí, vzbuzuje jen útrpný úsměv. Z dalších postav je potřeba zmínit Ugovu roztomilou dcerušku Mariangelu (již 32 letá Plinio Fernando) a vychcaného geometra Calboniho (Giuseppe Anatrelli). Trochu jiný humor, než který upřednostňuji k dobrému pobavení. Na závěr: Fantozzi, ty nejsi stronza, ty jsi spíše idiot. Ale on za to nemůže. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hugo Fantozzi (Paolo Villaggio) by mohl být obyčejný člověk, jako kdokoliv z vás. Nebýt jeho zaměstnání účetního ve velké firmě se svými specifickými pravidly. A nebýt vizuální atraktivity jeho ženy a jeho dcery. A nebýt toho, že Fantozzi je smolař na n-tou, kterému se pod rukama zhroutí vše na co sáhne.... Pamatuju se, že když jsem film viděl před dvaceti roky poprvé (na intru, v rámci "povinné kulturní seance") byl jsem - stejně jako ostatní diváci - stoprocentně nadšený. Dlouho do noci jsme si vyprávěli příběhy z Fantozziho obyčejného života, a spousta z nich se stala kultovními (např. celý cyklistický závod). Po letech už jsem na film téměř zapomněl, až se mi dostalo do ruky DVD s tímto filmem. A nevím jestli je to tím, že jsem starší (a určitě i rozumnější :) ), ale už mi to až tak vtipné nepřišlo. Jde vlastně o několik menších příběhů (zájezd, cyklisti, pekař, jachta), které jsou více či méně zábavnými scénkami propojeny do celku. Samozřejmě, smíchu se neubráníte (hlavně v oněch notoricky známých scénách), ale jinak mi třebas Nástrahy velkoměsta přišly zábavnější... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Maléry pána účtovníka" sú najlepšou časťou celej Fantozziovskej série. Paolo Villaggio sa tu predviedol v najsilnejšej forme. Jednoduchý scenár, ktorý je zložený s výborných gagov, humorných dialogov a bláznivej mimiky Huga Fantozziho. V ostatných častiach sa nájde hodne hluchých, ba až trápnych momentov, ale v tomto diely ich budete hľadať ťažšie. *** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama