Reklama

Reklama

Entity

Trailer
Velká Británie, 2012, 85 min

Obsahy(1)

V roku 1998 bolo v hlbinách strašidelných sibírskych lesov nájdených 34 neidentifikovaných pochovaných tiel. Ruské úrady ani po dlhom čase a dôkladnom vyšetrovaní neposkytli nijaké vysvetlenie príčiny smrti týchto osôb a prípad uzavreli. V roku 2010 sa anglický televízny štáb z programu "Najtemnejšie tajomstvá" snaží o identifikáciu pochovaných tiel pomocou média, ktoré vycíti budovu za lesom, z ktorej mŕtvoly pochádzali. Jedná sa o stavbu, ktorá slúžila na tajné testy ruskej armády. Krátko nato sa však komunikácia so štábom preruší a nikto o týchto ľuďoch nikdy viac nechyruje. Entity (Bytosť) je príbeh o tom, čo sa s nimi stalo. Pretože temný les stál iba na začiatku celej hrôzy... (peterpatrik)

(více)

Recenze (46)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu jiného. Ale dostala se mi podprůměrná srágora s dobrým nápadem. Ten scénář s nevydařeným Ruským experimentem byl dobrej a mohla z toho vzniknout dobrá hororová jednohubka. Ale díky režisérovy kastraci kde nebyl schopnej se pořádně rozjet z toho vznikla podprůměrná srágora na kterou si nikdo za chvíli nevzpomene. Navíc ty duchové Rusů... To měl být výsměch, hned jak se objevily tak jsem vyprskl smíchy. Podprůměr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ten film ... není úplně hrozný. Má pěkné lokace, dostatečnou technickou stránku. Prostě mohl to být jeden z těch slušnějších filmů, které občas někde vyjdou na DVD a téměř nikdo si jich nevšimne. Jenže ono to vůbec nijak negraduje, pořád to jede v jednom a tom samém tempu. Na sledování, zvlášť v pozdních nočních hodinách, je to úmorné... ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

V roce 1998 bylo v siberském lese nalezeno 34 neidentifikovatelných těl. Je rok 2010 a anglický televizní štáb TV programu "Darkest Secrets" vyrazí do vzdálených ruských lesů, aby natočili další díl o nevyřešených případech. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Objektívne by to bolo za 3, a kto vidí dva-tri miliardové kinohorory za rok asi nepôjde ani nad 2, ale čo sa týka béčkových hororov v poslednej dobe, narážam na také výplachy, že v tomto prípade zatnem zuby, prižmúrim oči a prilepším, lebo po dlhej dobe je to konečne jeden z tých lacnejších duchárskych hororov, na ktorý sa dá pozerať. A pritom som čakal nejakú found footage sračku. Jasné, scenár je klišé ako hrom - skupinka parapsychológov si vyrazí na miesto s tragickou minulosťou, objavia opustený baráčik a môže sa začať strašenie. Musím však pochváliť kvalitnú atmosféru, veľmi pekný soundtrack, ktorý ma chytil už počas úvodných titulkov, znesiteľných hercov a kvalitnú záverečnú tretinu. Navyše som sa aj párkrát zľakol, čo som ani nečakal. Vzhľad duchov poslabší a trochu mi vadilo, keď sa to občas zbytočne prepínalo do ručnej kamery a zelenkavého videnia, ale ináč tu nebolo nič, čo by ma naštvalo alebo mi pokazilo večer, takže celkovo je to pre mňa príjemné prekvapenie. Na podobný (akurát čistý handycam) Grave Encounters sa to samozrejme nechytá, takže netreba mať príliš vysoké očakávania. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skupinka anglických tv reportérov sa vyberie do sibírskeho lesa, kde má za pomoci tzv. média preskúmať záhadný nález 34 mŕtvol spred 12 rokov. Stopy ich zavedú do neďalekej opustenej budovy, z ktorej však už nemusia vyjsť živí a kde sa (bohužiaľ) odohráva väčšina diania. Mňa to moc nebavilo; nezaujímavé postavy, pomalý a nezáživný dej, stereotypnosť, úsmevne priesvitní duchovi a keď už prišlo na nejakú akciu, tak zaúradoval roztrepaný found footage štýl, v ktorom takmer nič nebolo vidieť. Ale zase úplne zlý dojem z toho nemám, občas to malo hutnú atmosféru a sympatický melancholický nádych, takže aspoň tie 2* dám. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukáno až do konce a musel sem se hodně přemáhat, tohle je tak špatný, tak hrozně moc že se to shrnout do jedné věty. Čiré zoufalství a beznaděj. Navíc to skoro vůbec neutíkalo a když pominu, toho špatného digitálního bubáka, tak to má nulovou atmosféru, nesympatické postavy a naprosto debilní děj. A docela bylo vtipný, když se to bere jako found footage, ale přitom tu partu natáčí další kameraman. Místy ani tvůrci nevěděli jestli to bude found footage a nebo ne, takže film přeskakuje mezi kamerami a působilo to dost chaoticky. Škoda že nemůžu s hodnocením jít níž. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najstrašidelnejší je akurát tak popis k filmu. Inak sa tu hororu nedočkáte. Jedna citlivka vidí nejaké tiene, ktoré sa sem tam mihnú pred očami, ale žiadna kvalitná ducharina z toho nevznikne. Nápad celkom dobrý, spracovanie výrazne horšie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady těch obyčejných a neznámých hororů.Atmosféra opuštěného vojenského objektu je výtečná, lekačky děsivé a příběh není úplně hloupý, ale jako by si samotní tvůrci s filmem nevěděli moc rady.Dohrabe se k otřepaný pointě, postavy se chovají jako kreténi a ten duch není skoro vůbec vidět.Jako veliké plus si musíte přičíst fakt, že na to, jaký rozpočet to mělo a jací úplně neznámý tvůrci to natočili, tak je to mnohem profesionálnější a zábavnější než-li Harlinův podobný Dyatlov Pass Incident.Příjemný hororový jednohubec 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bývalé sovětské výzkumné středisko, televizní štáby mapující záhadné lokality a jedno extra citlivé médium. Víc než dobrá duchařská záležitost točená napůl klasicky a napůl stylem FF, který mi v tomto případě vůbec nevadil. Film "hřeší" především na atmosféru vybydleného objektu uprostřed sychravých lesů, ale k zahození nebyly ani herci a solidně ztvárněné přízraky. Snad bych si představoval trochu více napětí a rád bych se i lekl, ale čert to vem. Bavil jsem se slušně i tak. 70% ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Entity je ďalšia hororová záležitosť, ktorá znovu prinesie to stokrát videné. Scenár a postavy sú stereotypné, herecké obsadenie neschopné, atmosféra neprítomná a zaujímavý dej nikde. Divák zaspí skôr než sa na obrazovke niečo udeje, takže človek bude mať o niečo lepší život aj bez projekcie. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Entity má několik velice sympatických momentů, svižně ubíhá a občas potěší i nějaká ta lekačka. Lokace jsou vybraný fakt dobře a celé to prostě funguje. Co mě ale moc nepotěšilo je fakt, že je to celé zoufale sterilní, všechno jsme už někde viděli a konec tomu také moc nepřidá. Na jedno podívání to není vůbec špatné, celkově to ale zapadne do hromady podobných žánrovek. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Viděno na čtyřikrát :) To už o něčem asi svědčí...tak úplnej děs to není je tu vidět že se tvůrci snaží mít cool film a snaží se být strašidelní a snaží se natočit super duchařinu..no a snaha se cení ne? Hm...někdy se moc ocenit nedá jako zrovna tady. Film totiž je neuvěřitelně nestrašidelnej a jelikož nebyly prachy tak když se točí duchové blbne kamera takže uvidíte leda tak PRD. Prd je sice také jakýsi duch ale trochu jiného ražení než v tomto filmu a určitě Vás nestraší pokud Vás teda nepřepadne ve výtahu. Takže tu máme další film co mohl být fajn jenže není. Vše zachraňuje konec kdy na moment nakoukla atmosféra jak že se všichni máme nechala nám jednou přejet mráz po zádech a se slovy : To je pro dnešek vše zase odkvačila a na své místo dosadila titulky. Konec ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film zo Sibiri o vysetrovani vacsieho poctu mrtvych tiel. Steve Stone ako reziser mi vela nehovori, ale lokacie boli na urovni a pribeh mal nieco do seba. Ovsem, stale len hororove becko. 60 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Miluji takovéto snímky a tenhle si mě dostal už od svých prvních minut! Jen škoda toho konce, to se vážně moc nepovedlo a nevysvětlilo to děj filmu, škoda. 75% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Máme tu partičku filmařů v čele s médiem, kteří se vydávají objasnit nález mrtvých těl v lese někde v Rusku. Dostávají se do opuštěné barabizny, kde na těchto lidech dělali pokusy. Film je typické béčko se spoustou hororových klišé. Když mají (nebo by spíš měli - pro vlastní dobro) být postavy potichu, tak řvou, funí a hekají. Zmizí jeden ze štábu, ostatní se ho pokouší najít prolízáním budovy a neustálím voláním jeho jména - vůbec rádi neustále na sebe volají a volaný jim neodpovídá. Film má atmosféru a je děsivý, ale trochu pokulhává v "logice" bubákovin. Máme tu jednoho nejvíc naštvaného ducha, který se chce pomstít a tak si zlost vybije na nevinných filmařích, kteří mu nic neudělali a na médiu, které je vlastně stejné jako býval on. Proč si zlost nevybil na svých trápitelích, když budovu zavírali?... Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Popravde som bol pripravený na možné sklamanie, ale že to bude až také slabé som naozaj nečakal. Strašne pomalý úvod v lese vystriedala nuda v opustenej budove. Žiadna gradácia napätia, režisér si vystačí s typickými ľakacími scénami. Keď už má ísť do "tuhého" kamera sa roztrepe takými otáčkami, že máte vôbec problém niečo zahliadnuť. Najviac ma na týchto filmoch nasiera fakt, že hlavný hrdinovia mohli kedykoľvek z tohto baráku odísť. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mám duchařiny moc rád, tohle mi nějak nesedlo. Betonové interiéry dávno zapomenutého výzkumného komplexu sice nahánějí husí kůži, ale samotný film z toho vytěží pramálo. Nic moc nadpřirozeného nám totiž režie neukáže, kromě několika samovolných posunutí předmětů, a Entita zmíněná v názvu filmu se omezí jen na pár nejasných záběrů v kameře. Film prostředím, ve kterém se odehrává, trošku připomíná Grave Encounters, ale v této konkurenci prostě neobstojí, protože byť se snaží sebevíc, nedokáže diváka pořádně vylekat. U mě jenom za dvě. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa film hrá, alebo vlastne dobre predstiera , že to bude slušná duchárčina, ktorá má ale jepičí život. Potom sa to zvrhne na obyčajné polo- found footage béčko, ktoré trochu vykráda Grave Encounters. ()

Reklama

Reklama