Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě už definitivní utvrzení, že tenhle žánr není nic pro mou osobu, a že REC a Paranormal Activity 3 byly světlé výjimky. Tady se ještě navíc strašně dlouho neděje nic, zato otravnej frontman spolku ducholapů neustále trapně deklamuje do obrazovky, aby se duchové nebáli a urychleně jim dali znamení. Za takový narušování klidu se duchům nedivím, že se jim pomstili. Došlo u mě i ke zvláštnímu úkazu, kdy i když bylo po půlnoci, byla tma a já jsem v těch případech dost ochotná bát se, tak když konečně došlo na nějaký ty duchy a strašidelnou akci, byla jsem tak otupělá nudou, že mě to nechalo úplně chladnou. Nehledě na to, že ta hrstka scén, co má diváka vyhypovat, je tak ukázkově šablonovitá (osoba v rohu stojící zády, kameraman natahuje ruku a chce se jí dotknout, co se asi tak může stát, ehm? nebo ze stropu kape krev na zem, kameraman pozvedá kameru ke stropu, co na něm asi uvidíme, co?). S tímhle filmem oficiálně přestávám sledovat handycam horory, byť by měly zarážejícně vysoký hodnocení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Grave Encounters je až neuvěřitelně nudná blbost, která se jen tak nevidí. Skupinka příšerně hrajících dementů se s kamerami prohání po debilním bývalém blázinci. Prostředí mi hrozně připomínalo PC hru Outlast, ale to bude zřejmě čirá náhoda. V této sračce mi vážně vadilo úplně všechno. Přesto jsem se tvrdě mučil a tenhle nesmysl dokoukal, protože jsem snad čekal na nějaký náznak něčeho vydařeného. Vše začne totálně trapným a ubohým uvedením do děje a pokračuje putováním po blázinci, přičemž se člověk nebojí a dokonce ani nelekne, ačkoli k tomu prostředí vybízí. Na něco tak neskutečně debilního narazí člověk opravdu zřídka. Je potřeba hodně hledat. Tady si najde zalíbení snad jen člověk po několikanásobné lobotomii. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vy, ale já jsem se skvěle bavila. Není nic lepšího, než když se vydají lovit duchy ti, kdož na ně nevěří... Jakmile se začalo dít něco zvláštního, tak jejich reakce- to si z nás někdo dělá legraci, že jo? Vylezte! My máme povolení tady být, vy ne! mě prostě dostala do kolen... Ne ne, hošánci (a děvenko), to vy tam nemáte co dělat, to vy jste tam ale absolutně mimo... Ke konci to už bylo poměrně nechutné, litovala jsem toho bonbónu, co jsem si strčila do pusy, ale uf... krom ukázání strašidýlek (což vždycky trochu pokazí dojem o jednu až dvě hvězdy) to byl pro mě úžasně zábavný a poučný horor. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy. První půlhodinka mě i přes svoji zbytečnost a nestrašidelnost dokázala bavit poměrně přesvědčivou nápodobou trapnosti televizních pořadů o nadpřirozenu. Druhá půlhodina mě bavila nejvíc - atmosféra nočního opuštěného blázince, náznaky nadpřirozena, handycam pomalu a ustrašeně putující po chodbách ... pěkné. Bohužel fakt, že "zajímavé noční" situace trvají po dobu celých dvou třetin filmu, trochu snižuje jejich účinek. Závěrečná půlhodinka už mi přišla taková monotónní, a to i přes pár poměrně nápaditých zjevení duchů. Na lacinou found footage duchařinu z Kanady je to fajn. Mnohem víc fajn, než jsem čekal. Ale současně mnohem míň fajn, než by bylo nutný, abych si na ten film po týdnu / měsíci / roce vzpomněl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)

Reklama

Reklama