Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je John obdarovaný mimoriadnymi schopnosťami, pracuje ako "pamäťový" detektív spoločnosti Mindscape. Jeho úlohou je vracať sa späť v čase na miesta zločinov a odhaliť tak vraha. Takmer dva roky je dobrovoľne postavený mimo službu. Po smrti manželky, ktorá bola v ich vlastnom dome zavraždená, nebol schopný vykonávať svoje poslanie. Bez finančného príjmu sa dostáva do dlžôb, jeho dom je v agentúre a on si začína uvedomovať, že je načase, vrátiť sa späť do práce. Jeho novým prípadom je mladučká Anna, dcéra bohatých rodičov, ktorá z ničoho nič začala odmietať stravu. Johnova úloha je teda prostá. "Donútiť" ju aby opäť začala žiť ako obyčajné dospievajúce dievča, inak bude umiestnená do špecializovaného ústavu. Na prvý pohľad jednoduchý prípad, skrýva jedno veľké tajomstvo. Zaujímavý, nápaditý príbeh. Pokiaľ je to naozaj režisérov debut, tak smekám klobúk. Herecké obsadenie a ich výkony nemá zmysel chváliť. To, že takmer každá z týchto postáv vie hrať, vieme už z ich mnohých, predchádzajúcich snímkov. Záverečné melodramatické rozuzlenie s prekvapením síce potešilo, no pripadalo mi rovnako (takmer) bez "chuti", ako celá poňatá mysterióznosť tohto snímku. Nie, že by ma "Anna" nebavila, ale tak isto nemôžem tvrdiť, že by bola mimoriadnym atmosferickým filmom. Priemer. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nadějně tvářící se mysteriózní thriller, který ale brzy ztrácí dech a konec ukáže mnohem prostější rozuzlení, než by si kdo přál. Herecky sice životaschopné, teorie mindscape vzrušující, ale režisérská taktovka nemává dostatečně silně, aby to celé udržela v dostatečném tempu, aniž by to začalo nudit. Navíc jsem moc nepochopil tu evropsky vypadající produkci (směle bych to tipnul na španělsko), když jde o americký film. Z mého pohledu skvělý nápad, ale jako už mnohokrát, nedostatečně rozvinut... ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy se to přehoupne v něco víc...a čekal...a čekal...a přišla pointa a titulky. Velice průhledná pointa a velice standardní titulky. Leč nedokoukal jsem je celé, možná následovala ještě potitulková scéna, která...ale kdež, proč se tady snažit něco vymýšlet, je to průměr nad průměr s místy zajímavými obrázky a dobrým zvukem (ne hudbou, skutečně zvukem...nebo jsem si jen vzal lepší sluchátka než obvykle?) a Markem Strongem, jehož urputné herectví je...trochu k smíchu, trochu zábavné a trochu mimo. Což vlastně vystihuje celý film. Trochu mimo...alespoň mimo mě určitě.... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na niečo skvelé, ale akoby to uviazlo vzpleti labyrintu, ktorý si samo vytvorilo. Možno stačilo ešte sa s tým trošku viac pohrať, viac odpútať od základnej otázky: Čo je pravda - realita (respektívne čo bola). Stačilo málo a mohol byť zo snímku nezapomenuteľný zážitok,....stačilo málo,.... ale nestačilo to. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Anička, to zlatíčko s růžičkama v podání Taissy mě až tak nepřesvědčila o svém hereckém umu, ale Mark to rovnal, seč mu síly stačily. Jsem přesvědčená, že kdyby Jorge ten dobrý nápad se čtením vzpomínek trochu víc prohňoucal, tak je to jasná čtyřka. Takhle rozjel víc dějových linií a nějak včas nezabrzdil. Některé vzpomínky (SPOILER: např. návštěva jeho nadřízeného v domě Anny, když byla ještě dítětem. KONEC SPOILERU) byly zcela nadbytečné a děj tak byl příliš rozkouskován, škoda. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama