Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek tak nadupaně staví laťku velice vysoko, snaží se jí v průběhu filmu udržet. Psychopatické hrátky dcery (čti oběti, čti zla) klienta s "terapeutem" (čti paměťového detektiva) v propracovaném plánu útěku. Pozorný divák si již brzy všimne, která bije, kdo je vinen a kdo ne, pozornější divák odhalí "šokující" koncovku filmu. No a co? Užíval jsem si atmosféru, děj i zoufalost. Mrzí mě konec, kdy bych viděl dvojitou pointu jako zajímavější, neb to i více sedí na naservírované chyby ve vzpomínkách detektiva, a to jako skutečného vraha detektiva, jenž využívá zkušenosti ze své práce a manipuluje ostatními detektivy, aby se dostal ven. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Nejde si nevšimnout velké podobnosti s Nolanovým Počátkem. Ale jelikož právě počátek mám rád, dalo se tušit, že i tohle mě chytne. Je to přesně jeden z těch filmů, kde je hlavní hrdina - zde velice charismatický Mark Strong - neustále uvězněn mezi dvěma verzemi pravdy a neví, které by měl věřit. Postupně dostáváme hodně indicií k tomu, abychom uhádli kdo lže a kdo mluví pravdu. Palec nahoru režisérovi za to, že na konci nemachroval s žádným velkým Holywoodským super twistem, ale ukončil film lidsky. Teď si počkám na české titulky a pak se na to zkusím podívat ještě jednou a pozorněji. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Moc fajnovej psychologickej thriller s nádechem mysteriozna. Perfektní herecké výkony hlavních postav, výborný look/vizual (chvílemi mi připomínal "giallo styl", ale s giallem to nemá absolutně nic společného ...), hrátky s lidskou myslí, vzpomínkami, "kostlivci ve skříni", traumaty ... Prostě parádní věc, na kterou já slyším a která mne fakt zaujala. I přes pozvolný způsob vyprávění jsem bylve střehu po celou stopáž ... vše se nese ve velmi přitažlivé formě. Příjemný zážitek! (Děkuji uživateli George Stobbart za upozornění na takkvalitní snímek ;-) ) ... ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Neskutečně rozporuplnej zážitek, který se mi po dlouhý době fakt nehodnotí lehce. Při sledování prvních dvou třetin jsem si říkala: "Bravo, tenhle film se nebojí odlišit!" - ať už atmosférou, či nezneužíváním žánrových klišé. Překvapivej konec mě... překvapil, ale ta pověstná WTF katarze se prostě tak nějak nedostavila. Jsem velká fanynka Taissy Farmigy, pro mě už navždy Violet z první série AHS, a byla jsem si jistá, že v jejím podání Anna bude mít tu správnou sociopatickou patinu. Stalo se, a jako bonus jsem dostala přirozeného, až noirového detektivního typa v podání Marka Stronga. Za mě trochu schizofrenní skorospokojenost. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nadějně tvářící se mysteriózní thriller, který ale brzy ztrácí dech a konec ukáže mnohem prostější rozuzlení, než by si kdo přál. Herecky sice životaschopné, teorie mindscape vzrušující, ale režisérská taktovka nemává dostatečně silně, aby to celé udržela v dostatečném tempu, aniž by to začalo nudit. Navíc jsem moc nepochopil tu evropsky vypadající produkci (směle bych to tipnul na španělsko), když jde o americký film. Z mého pohledu skvělý nápad, ale jako už mnohokrát, nedostatečně rozvinut... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama