Reklama

Reklama

Tento dojemný příběh, natočený na motivy stejnojmenného bestselleru z pera Paula Coleha, připomíná, že všichni lidé někdy potřebují v životě druhou šanci. Tváří v tvář svému bezútěšně předvídatelnému životu se krásná a úspěšná Veronika (Sarah Michelle Gellar) rozhodne spáchat sebevraždu. Když se po svém neúspěšném pokusu probudí v nemocnici, lékaři jí sdělí, že předávkování léky jí způsobilo infarkt s nenapravitelnými poškozeními srdce. Veronice zbývá jen pár týdnů života a tak se bez zábran chová a vyjadřuje zcela otevřeně – tak, jak by jí společnost nikdy dříve nedovolila. Veronika ve své otevřenosti nachází úlevu, její mysl se pročišťuje a ona se zamiluje do překvapivě tichého a velmi zajímavého pacienta. Tento mladý muž v ní probudí emoce a touhu po vší kráse, kterou jí může život nabídnout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

SPOILER! I když byl ten závěrečný twist takovej menší podvůdek nejen na Veroniku, ale i na diváka KONEC SPOILERU, je film Veroika Decides to Die docela příjemným překvapením, jelikož se určitě nejedná o drama všeobecně známé, spíše naopak (nevím, jak je to s předlohou od Paolo "Alchymisty" Coelha, nečel jsem, zatím). Jeho největší síla tkví v umírněném podání (i když se tu řeší depresivní téma, jakým sebevražda určitě je) a taky v civilně zahraných charakterech. Příjemně překvapí pak ještě samotná Veronika, resp. její představitelka Sarah Michelle Gellar, páč věřte nebo ne, ale ona hrát fakt umí... A jedna věcná- to musí opravdu u každé vyhrocené a depresivní scény hrát Radiohead? Asi bych měl změnit jednu ze svých nejoblíbenějších kapel, pro sichr :-) ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Po umeleckej stránke niet filmu čo vytknúť. Kedysi som čítala knižnú predlohu a ako vždy-kniha vedie na plnej čiare. Plný počet nedám ale predovšetkým preto, že považujem sebevraždu za najzbabelejšiu a najjednoduchšiu cestu zo sveta. Ujsť vie každý, ale zostať a snažiť sa niečo zmeniť k lepšiemu, odraziť sa od dna, to už chce nejakú odvahu! Akceptujem ľudské emócie a slabosti, ale Veronika mi zostala cudzia... ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Touto adaptací jsem si jen potvrdil moji domněnku - Coelhova tvorba se pro film prostě nehodí. Režisérka "Veroniky" si to evidentně nemyslela, proto vznikl snímek, který je naprosto zbytečný. Tam, kde autor knihy popisuje duševní rozpoložení hrdinky, se tvůrci filmu neohrabaně přesouvají z jednoho obrazu ke druhému, bez nějaké snahy vysvětlit to, jak se pacientčin náhled na život postupně vyvíjí - vyprávění tak vyznívá šablonovitě a nepravděpodobně. Režisérka se evidentně bála jakékoliv invence, proto jsem byl svědky neskutečné nudy, v níž většina dialogů působila vyumělkovaně, a co je nejhorší - ideově prázdně (což je u zpracování předlohy, která si zakládá na myšlenkových impulzech, fatální nedostatek). Takhle by se dalo pokračovat donekonečna (hrubě načrtnuté postavy, které jsou v příběhu jen do počtu; neschopnost vytvořit zajímavější okamžik; nevyrovnané herectví SMG…). S výjimkou prvních 15 minut není téměř o co stát. 4/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Neměla byste opouštět tento život bez toho, aniž byste si uvědomila, že za to stojí….. V tomto malém lidském příběhu o několika osudech si na své nepřijdou pouze hledači a sběratelé mouder, ale též milovníci psychologických studií. Co jiného je pohled do života sebevraha. Jací jsou lidé s přáním umřít? Blázni? Nebo jsou jen nešťastní? Šílenství je neschopnost vyjádřit své vlastní myšlenky. A sebevrahové mohou být lidé, pro které jsou pravdivé příběhy nudné. V obou případech jde o záchranu duše. Dokázat si uvědomit tu krásu ŽÍT S VĚDOMÍM ŽIVOTA! Třeba to s pomocí Veroniky dokážete i VY! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem zprvu netušil, co mohu od tohoto filmu čekat. Nejdřív se to celé tvářilo jako neskutečné drama, pak jsem si říkal, že by se to mohlo zvrhnout v "Klepání na nebeskou bránu" a nakonec to přešlo v americký sen s "nečekanými" slzami štěstí ve tváři. Je to celé o vůli žít a o hodnotě života jako takového, ačkoliv je nám celá myšlenka předkládána trochu zvláštně. Nicméně je to hezký příběh a ve skutečnosti není zas tak morbidní a depresivní, jak napovídá název, i když jisté chvíle jsou v něm pravda skličující. Herecké výkony moc hodnotit nejde. Dialogů tam moc není a většinu času vyplňují dojmy a vjemy. Pocity zachycené obrazem. Většina lidí by zkrátka řekla, že to byla nuda a v podstatě se tam nic nedělo. Naštěstí nepatřím do většiny a hodnotím celkově toto dílko kladně, i když jsem od něj čekal trochu něco jiného. 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Na motivy knižní předlohy "Veronika se rozhodla zemřít" od Paula Coelha se inspirovala i kapela Saturnus a albem z roku 2006 "Veronika Decides to Die". (Seabeast)
  • Snímek je adaptací stejnojmenného románu spisovatele Paula Coelha. (iampatrik)

Reklama

Reklama