Reklama

Reklama

The Last Will and Testament of Rosalind Leigh

  • Austrálie The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (více)

Obsahy(1)

Zberateľ starožitností Leon Leigh (Aaron Poole) sa po dlhých rokoch vracia domov. Zomrela mu matka (Vanessa Redgrave) a on sa stal dedičom starého domu pripomínajúceho strašidelný labyrint. Postupne sa v Leonovi prebúdzajú staré potláčané traumatické spomienky na detstvo, na fanatickú mamičku, členku zvláštnej náboženskej sekty uctievajúcej anjelov. A tí sú okolo neho všade, kam sa len pozrie, hľadia na neho ich oči. Po istom čase strávenom v dome má však Leon nepríjemný pocit, že nie sú to len ich oči, čo ho tu pozorne sledujú... (beso74)

(více)

Recenze (52)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bůh umí být pěkná svině, a když ho naserete, pošle anděly, a ti vám to dají pěkně sežrat. Na první pohled kulantní námět na horor, který třeba někdo někdy natočí. V této interpretaci se jen nesympatický jeliman skoro hodinu a půl hrabe ve vetešnickém bordelu nějaké pomatené bububáby, na malou chvíli se mu po dvorku bez většího syslu proběhne z kůže stažený labrador a jednou na něj mrkne soška andělíčka. Strašidelnější a více nervy drásající už je snad jen blížící se splátka hypotéky nebo výhružka ČEZu, že vám odpojí elektřinu pro neplacení záloh. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Leon sa po smrti svojej matky vracia do rodičovského domu. Je jediným synom svojej matky a tak aj posledným právoplatným dedičom. Dom je staromódny a plný starožitností s kresťanskou tématikou. Jeho matka totižto bola silno veriaca osoba zo spolku Anjelov. V dome taktiež postupne nachádza rôzne odkazy. Leon si čoraz viac začína uvedomovať, že nasťahovanie do matkinho domu a prebúdzanie spomienok z dávnej minulosti bolo... Podpriemerný duchársky príbeh o predstavách schizofrenickej babičky, ktorá ostala všetkými, vrátane svojho jediného syna, úplne opustená. Vyobrazenie prežívania samoty sa tak stáva hlavnou témou tejto "drámy", ktorá v úvodnej 40 minútovke neponúka absolútne nič. Následne sa kvalita snímku posunie o stupienok vyššie, s prívlastkom - ničím originálny snímok pri ktorom dochádza k tomu čoho máme najmenej - strate času. 20%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ DRAHÝ LEONE, JSI VE VÁŽNÉM NEBEZPEČÍ POKUD NEPŘIPUSTÍŠ, ŽE TVÁ DUŠE BUDE ŽÍT DLOUHO PO SMRTI. JE TO JEDINÁ VĚC, KTERÁ TĚ MŮŽE SPASIT A ZNOVU NÁS SVÉST DOHROMADY.“... /// Další kousek na téma: můj rodný dům. Máti to zabalila a Leon přijel vomrknout dědictví. Všude samej anděl a jiná výzdoba, máti do toho ze záhrobí něco mele vo tom, že tam nechala nějakej vzkaz či co. Atmosféra ,,prázdna“ a přítomnosti ,,něčeho“. TO JSEM OČEKÁVAL, NA TO JSEM SE TĚŠIL. Leon má čas přemejšlet o významu věcí, a proč vlastně máti nenáviděl. A já taky přemejšlím, jestli jsem to přece jen s tou touhou po vychutnání si samoty a podivnejch zvuků nepřepískl. Přeci jen čumět na jednoho člověka, jak se přehrabuje v hromadě andělskejch pozůstatků a poslouchá slova víry – co vám budu nalhávat, NUDA. Víc jak ¾ hoďky. Pak přicházej věci nepochopitelný, ale zajímavý. Leon posiluje svůj ateismus domu navzdory a já beru tenhle komorní horůrek, ve kterým hraje hlavní roli samota na milost. V noci, se sluchátkama, sám… - zavírám bulvy a flákám 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Šikl by se mně návod, jak komunikovat s mrtvejma. 2.) Maminčina hra se svíčkama mě trochu děsí. (se uklidni prasáku… tohle je horor!) 3.) Thx za titule ,,Nightmaster“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že atmosféru to malo peknú a posledná pol hoďka je správne strašidelná, ale inak ... ja neviem, skrátka mi pripadá, že som tomu filmu musel dať viac ako som nakoniec dostal. Než totiž príde ona záverečná 30 minútovka, musíte pretrpieť 50 minútový rozbeh; vynikajúce, avšak nechutne lacne digitálne monštrum; a jedného necharizmatického herca, ktorý je tam vlastne celý film sám. Navyše záver je depresívny, ale nič nerieši a sklamáva. Originálna, ale nuda ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu mi bylo jasné, že budu mít poněkud problém překonat stopáž 81 minut, což se někomu může zdát udivující, ale.. mí whoviani pochopí- vždyť tam jsou všude kamenné sochy andělů (!), tudíž 81 minut je docela dlouho na to, abyste vydrželi nemrkat. Nicméně pak jsem si řekla, že s tím ať se popere hlavní hrdina, když do toho domu dobrovolně vlezl a pak už mi jen hlavou táhly myšlenky typu- ta Rosalind musela být docela bohatá, když si zaplnila barák takovou spoustou věcí... Nicméně nemusí být všechny filmy typu Insidious, kde akce střídá akci, duch ducha apod. Zkrátka toto pomalejší tempo aspoň poberou i ti pomalejší z nás, proč ne. A za to, že tam zhmotnili jednu moji noční můru (žmurk do kukátka!), dám i tu třetí hvězdičku ;-). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Při tvorbě filmu Gudiño řekl, že byl inspirován jeho katolickou výchovou. (Kmotr76)

Reklama

Reklama