Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (201)

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udržet atmosféru a exotickou lokaci (led, zima, sníh, mráz, vítr, tma), méně komplikovat zápletku, méně předávat poselství, která nejsou nosná, více tlačit na napětí, více hlídat detaily a logiku, více slow burn, méně sociálního dramatu, více detektivky, ponechat soundtrack, držet kvalitní casting (Jodie Foster). Pak to příště bude za pět hvězd. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý začiatok, potenciál menej vaty kvôli skrátenému počtu dielov, zaujímavá výprava a obsadenie, ale zabité nenaplneným potenciálom, nejasným záverom, nasilu samozničujúcim sa správaním hlavných postáv, nikam neposúvajúcimi sexuálnymi scénami, ktoré neboli ani trošku vzrušujúce, nasilu toxickými vzťahmi a správaním sa hlavných postáv, nasilu pretláčané LGBT, Woman Power a iné atď. atď. Čakal som omnoho omnoho viac. ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Vyprahlá kriminálka, která si z diváka akorát utahuje. Mystérium by fungovalo, pokud by to nebyla jen falešná stopa pro diváka. Nezáleží na logickém a napínavém příběhu, nutně je třeba všechny hlavní a vedlejší role, včetně štábu obsadit silnými a sebevědomými ženami. Issa López neumí napsat pořádný scénář a jestli má pracovat i na 5. řadě, tak beze mě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak o dva stupně horší psaní než Pizzolatto. Neuspokojivý závěr a vychtěné propojování s první sérii vlastně spíš rozladí než že by potěšily. Děsivá bubu atmosféra je solidní stejně tak finální rozuzlení docela originální. Bohužel spousta motivů je tu jen na oko a nemají žádné jiné opodstatnění, než vytvořit onu bubu atmosféru. Velká škoda. Ekologická pointa dohnaná do trapnosti ve chvíli, kde se tvůrci rozhodnou neprozradit co tak super tam kluci vlastně našli. Jodie Foster schytala nesympatickou rádoby drsňačku, Kali Reis je docela fajn, ale ten piercing na ksichtě v tom mraze asi nebyl moc prima. Rodinné vztahy a traumata byly téměř k ničemu a kdyby z Noční krajiny byl film nenavazující na True Detective, udělali by líp. Asi si zase pustím Matthewa s Woodym na spravení chuti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší u mě stále zůstává třetí řada, ale musím smutně přiznat, že i já se řadím do tábora zklamaných. Od představení tohoto návratu na HBO jsem do vzduchu neskákal, tématicky mě Night Country extra neoslovovalo a ani herecky jsem se na nový koncept příliš netěšil. Jodie Foster to však táhne slušně i přes nepřístupnost své postavy a plánuju si zopakovat zase Mlčení jehňátek. Po prvním díle jsem ještě doufal, že budu pohlcen, recenze byly tehdy více než skopojené, ovšem v dalších dílech se projevilo, že diváky i přes ohromnou sledovanost seriál moc nebaví a i já měl leckdy setsakra co dělat, abych díl dokoukal. Finále mě úplně neurazilo jako mnohé, ale tak definovalo mé zklamání z celé o 2 díly kratší série. Dostal jsem však chuť si pustit po deseti letech jedničku, kterou jsem tehdy ne úplně docenil. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno