foto

Christopher Eccleston

  • nar. 16.2.1964 (53 let)
    Salford, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Langworthy, jako nejmladší ze tří bratrů do chudé anglické rodiny. Jeho velkým snem bylo stát se profesionálním fotbalistou a hrát za svůj milovaný tým Manchester United. Nakonec ale v 19 letech zjistil, že pro něj bude lepší stát se hercem. Po vystudování londýnské Central School of Speech and Drama, zahájil svou divadelní kariéru na jevišti Bristol Old Vic, kde hrál několik let. Poté vystřídal mnoho dalších významných londýnských scén včetně National Theatre.

Jeho první zkušenost před kamerou byla po boku Davida Sucheta ve slavném seriálu HERCULE POIROT. První role díky které se mu dostalo divácké pozornosti byla v dramatu podle skutečné události LET HIM HAVE IT, kde ztvárnil zaostalého devatenáctiletého epileptika Dereka, popraveného za údajné zabití policisty. Jeho další významná role přišla o 3 roky později ve filmu MĚLKÝ HROB, ve které hrál spolu se začínajícím Ewanem McGregorem. V roce 1996 se stal velmi populárním díky roli ve filmu NEBLAHÝ JUDA, která mu zajistila mnoho dalších nabídek na hlavní role převážně v anglických dramatech. O dva roky později si zahrál spikleneckého vévodu ve slavném filmu KRÁLOVNA ALŽBĚTA. V roce 2005 pak přišla jeho nejslavnější role v seriálu DOCTOR WHO.

Přestože pochází z velmi pobožné rodiny, je Christopher zapřísáhlým ateistou. Je svobodný, ale měl dlouholetý vztah s herečkou Siwan Morrisovou. Velmi rád běhá maratony a chodí fandit Manchesteru United.

Kryštof "deadboy" Švec

Herecká filmografie

Filmy

2017 Where Hands Touch
2015 Legendy zločinu
2013 Doctor Who: The Day of the Doctor (TV film) - a.z.
Lucan (TV film)
Thor: Temný svět
2012 Song for Marion
2011 Malí lidé (TV film)
2010 Lennon Naked (TV film)
The Happiness Salesman
2009 Amelia
G. I. Joe
2008 New Orleans, Mon Amour
2007 Probuzení tmy
2006 Perfect Parents (TV film)
2005 E=mc² (TV film)
2003 Second Coming, The (TV film)
2002 Dina
Flesh and Blood (TV film)
King and Us, The (TV film)
Nonstop párty
Revengers Tragedy
Sunday (TV film)
28 dní poté
2001 Běhna (TV film)
Neviditelný cirkus
Othello (TV film)
This Little Piggy
Ti druzí
2000 Tyre, The
60 sekund
1999 eXistenZ
Srdce
With or Without You
1998 Dražší než rubíny
Královna Alžběta
1996 Death and the Compass (TV film)
Hillsborough (TV film)
Jude
1995 Hearts and Minds (TV film)
1994 Mělký hrob
1993 Anchoress
1992 Business with Friends (TV film)
Friday on My Mind (TV film)
Rachel's Dream (TV film)
1991 Dej mu to
1990 Blood Rights (TV film)

TV seriály

2017 Pozůstalí (TV seriál)
A Full Explanation for the Departure That Is Both Physically and Religiously Satisfying (S03E08)
The Most Powerful Man in the World (and His Identical Twin Brother) (S03E07)
Certified (S03E06)
další epizody (8)
2016 The A Word (TV seriál)
2015 Městečko Fortitude (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 2 (S01E02)
Epizoda 1 (S01E01)
Pozůstalí (TV seriál)
Teď bydlím tady (S02E10)
13. říjen (S02E09)
Mezinárodní nájemný vrah (S02E08)
další epizody (10)
Safe House (TV seriál)
2014 Pozůstalí (TV seriál)
Návrat marnotratného syna (S01E10)
Garveyovi ve vrcholné formě (S01E09)
Cairo (S01E08)
další epizody (10)
2012 Blackout (TV seriál)
2011 The Shadow Line (TV seriál)
2010 Accused (TV seriál)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Společnost nade vše (S01E17)
Něco nečekaného (S01E16)
Žádné rozptylování (S01E14)
další epizody (5)
2006 Pán času (TV seriál)
Armáda duchů (S02E12)
2005 Pán času (TV seriál)
Každý svou cestou (S01E13)
Zlý vlk (S01E12)
Město na odstřel (S01E11)
další epizody (13)
2001 Linda Green (TV seriál)
2000 Clocking Off (TV seriál)
1996 Our Friends in the North (TV seriál)
1993 Bedna (TV seriál)
1992 Hercule Poirot (TV seriál)
Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
National Theatre Live: 50 Years on Stage (TV film)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2008 What Lies Beneath - a.z.
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)
Porn Shutdown (TV film)
The Dark Side of Porn (TV seriál)
2002 Importance of Being Morrissey, The (TV film)
Pure Rage: The Making of '28 Days Later' (TV film)
Ztracen v La Mancha
2000 Wilderness Men (TV seriál)
1999 Killing Time: The Millennium Poem
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace