Reklama

Reklama

Jak ztratit kluka v 10 dnech

  • USA How to Lose a Guy in 10 Days (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andie Andersonová je mladá novinářka, která by moc ráda psala články o politice, historii, umění a podobně, ale pracuje v ženském časopise Composure, kde píše do rubriky Jak na to, a to ji netěší. Když její kolegyně a kamarádka Michelle opět přijde o přítele ve velmi krátké době, rozhodne se, že napíše článek o tom, co takové dívky dělají špatně, když si neudrží přítele. Se šéfredaktorkou se dohodne, že sbalí muže a během deseti dnů se bude chovat tak, jak se mnoho žen na začátku vztahu chová a on se s ní raději rozejde. Pak napíše článek o tom Jak ztratit kluka v 10 dnech a pak si může psát, co chce. Večer s přítelkyněmi vyrazí do baru, kde narazí na Bena Barryho. Ben pracuje v reklamě a jejich firma právě dostala zakázku na reklamní kampaň na prodej diamantů. Ben tu práci moc chce a je si jistý, že ji také dostane, ale jeho šéf ji hodlá dát kolegyním Judy Spearsové a Judy Greenové. To Ben nemůže připustit a snaží se šéfa přesvědčit, že on je ten pravý pro tuto kampaň. Šéf je pobavený, a protože Ben je známý tím, že s žádnou dívkou nevydrží chodit více jak jeden den, vsadí se s ním, že pokud s někým vydrží 10 dní a přiměje ji, aby se do něj zamilovala, kampaň bude jeho. Na důkaz ji za 13 dní přivede na večírek, který se bude pořádat na počest firmy, která tuto zakázku zadala. Obě Judy jsou u toho, a protože shodou náhod byly v Composure v době, kdy Andie dostala za úkol napsat článek, navrhnou mu, aby sbalil právě ji a tím by neměl šanci vyhrát. Ben si je jistý, že Andie bude jeho, ale netuší, že Andie přišla do baru se záměrem někoho sbalit a během deseti dnů ho dokonale otrávit. Andie se do svého úkolu pustí s vervou a Ben má co dělat, aby její šílené nápady vůbec ustál. Přesto, že se ani jeden z nich nechová přirozeně, pomalu ale jistě si začínají trochu rozumět... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi ho opravdu chceš pojmenovat, tak mu aspoň vymysli něco pořádně mužného. Něco jako Tágo, Drsňák, Krull, král válečníků, ale ne princezna Sofie." Lepí se na něj, dolízá, kňourá, šišlá, zesměšňuje jeho mužství, otravuje s mladým kapradím, znechucuje mu basket, tahá ho od přátel a mě to má bavit? No to si pište, že mě to baví. Já jsem totiž zlomyslnej parchant a Ben je namistrovanej alfasamec. Ty opravdu nesnáším. Patří mu to, když se hloupě vsadil. Já se nesázím, o kariéru mi nikdy nešlo a tak by Andie nešťastnou náhodou proletěla zavřenými dveřmi přibližně po deseti sekundách svýho experimentu. Ben to ale musí vydržet. Jak já jsem si to užil. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z nejvíce nedoceněných filmů zde. Ano, nepřináší vlastně nic nového, jedná se o klasickou zápletku romanticky laděných snímků s více než kýčovitým závěrem, ale hodnocení 61% je velmi zavádějící. Upřímně, já jsem se u tohoto filmu výtečně bavil. Rozhodně bych se nepouštěl do „pitvání“ samotného filmu na lepší a horší části (jako někteří uživatelé), je přece pochopitelné, že má každý film své lepší a slabší chvilky a tady musím říct, že byla drtivá převaha těch lepších. Některé scénky, jako kapradí lásky, ten jejich úžasně roztomilý pejsánek Krull, návštěva „terapeutky“ po sedmi - denním vztahu, koncert Celine Dione místo vyhlášeného basketbalového utkání Knicks, karetní derby u Benových rodičů ve Staten Island, si budu zajisté pamatovat ještě hodně dlouhou dobu. A o mimořádných hereckých výkonech obou hlavních postav se asi netřeba zmiňovat. Myslím, že se tímto zařadili mezi absolutní špičku „nejúžasnějších a nejroztomilejších“ filmových párů. Máte tady krásně naznačen téměř ideální (a hlavně reálný) vztah dvou lidí – jednou si dole, jednou nahoře (a nehledejte v tom dvojsmysl). Tak jako tak zůstávají spolu (jedním z klíčových prvků, proč se od sebe „nedokáží“ odtrhnout, je velmi podobný styl života, podobné koníčky a zájmy atd.). To vše v krásném prostředí New Yorku a s notnou dávkou humoru (všichni dobře víme, jak důležitý prvek takové to správné „pošťuchování“ mezi partnery je), grácie a elegance. Sečteno podtrženo, pro mě jeden z nejlepších snímků ve své kategorii. Pokud hledáte něco, u čeho strávíte příjemné dvě hodinky a co vám zajisté vykouzlí úsměv na tváři, tak tohle bude ta správná volba. :) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

O téhle romantické komedii jsem slyšel, že je dobrá. Dost často jsem si při sledování říkal a v čem je vlastně tak dobrá? Není to špatný film, který by se měl hned odsoudit, ale jsou tu momenty, které jsou jednoduše laciné a poplatné žánru a cílovému publiku. V hlavní roli namakaný herec, který má místo břicha pekáč buchet, který samozřejmě také často předvede, vedle něj poměrně hezká herečka, která zase neumí až tak moc hrát, ale na plátně vypadá dobře, navíc má hodně slavnou maminku. Kate se tu sice nahá neukáže, ale ona to nepotřebuje, stačí, aby se jenom tvářila. V tomhle případě jí ale tu postavu přece jen věříte víc, než kdy jinde. Zápletka snímku není nijak geniální. On chce splnit sázku a udržet si po 10 dní ženskou kvůli práci a plesu, ona má napsat článek o tom, jak ztratit kluka v deseti dnech. Stručně řečeno, ona ho chce pořádně vytočit, on se jí drží zuby nehty, po osmi dnech zjistí, že se milují, desátý den objeví pravdu o začátku jejich vztahu, hodně se na sebe nakrknou, aby si na závěr mohly padnout kolem ramenou. Když jde příběh shrnout v jedné větě - pravda, je to souvětí - a nic zásadního nevynechat, je to trochu zvláštní, ale nedá se nic dělat. Je to poměrně jednoduchá komedie na příjemný večer. nic víc jsem nečekal, nic víc jsem nedostal. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/06/nebezpecne-znamosti-jak-ztratit-kluka.html ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení, čekala jsem totiž úplnou blbost a nakonec se z toho vyklubal dosti zábavný film s vcelku originálním nápadem. Nejlepší je střední část filmu, kde jsou k dokonalosti dotaženy způsoby, jak může žena svým jednáním odradit chlapa, a která opravdu baví. Postupem času již film pochopitelně ztrácí na nadhledu a hlavně originalitě, ale celkový dojem si už nezkazí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké pseudoosobnosti ani zdaleka nevyhovující mému vkusu, se sešly u romantické komedie. To není dobrý vklad ani pro hodnotitele, který se snaží být objektivní;) Řeči o originalitě zápletky nejsou ničím než snůškou lží, neboť - a u po všech stránkách průměrného žánrového vzorku nemůže být řeč o spoileru - vše dopadne tak, jak by divák čekal. Anebo jinak - pro moji (tehdejší) přítelkyni velmi vtipný a zábavný film s tím správným koncem, pro mě takřka ztracené takřka dvě hodiny. Divná a bezvkusá Kate Hudson ale dokáže (coby prodloužení ruky scénáristovy samozřejmě) vytvořit několik skutečně lahůdkových "ja toho Bacigalu zabijem" scének - u mě osobně vede Celine Dion - které mi brání toto směšné dílko zdupat do placata. I o jakési jiskře mezi těmi dvěma hentými onými by se dalo mluvit, takže i přes silné osobní antipatie dám 40%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Většina scény, v níž Andie (Kate Hudson) naruší Benovi (Matthew McConaughey) jeho chlapskou noc, byla improvizovaná. Kate Hudson napadlo, že by chlapům hodila na pokerový stůl mísu se zeleninou. Režisér Donald Petrie o tom věděl, ale herci ne, takže byli doopravdy překvapení. (HappySmile)
  • Pro film byly zapůjčeny šperky v celkové hodnotě 14 200 000 $. (HappySmile)

Související novinky

Další hledači pokladů

Další hledači pokladů

09.08.2006

Matthew McConaughey a Kate Hudson budou hlavními hvězdami dobrodružné komedie FOOLS GOLD z dílny režiséra Andyho Tennanta (Hitch: Lék pro moderního muže). Nebude se však jednat o první spolupráci… (více)

Reklama

Reklama