Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vidět film před půl rokem, možná by na mne zapůsobil lépe. Od té doby jsem ale viděl tolik osdesátkových béčkových hororů, že jsem se jich doslova přejedl a nyní mě uspokojí asi tak jeden z deseti. The Dead Pit výjimečný není. Na těchto filmech mi teď nejvíc vadí to, že se u nich člověk prostě nebojí - hraje se tu hlavně na zábavnost, herecké výkony jsou tomu odpovídající, napětí aby divák pohledal. Proto nyní osobně dávám přednost hororovým sedmdesátým létům a současnosti, která je podle mne mnohem různorodější. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z 80 rokov, ale tento k nim určite patriť nebude. A prečo? Nechce sa mi veľa hovoriť, tak len v skratke: Príbej je všedný, neoriginálny (Re-Animátor), ale hlavne nezáživný. Hudba je skoro po celú dobu filmu nevhodná. Tento film je blbí na začiatku, v strede aj na konci. Ale naozaj vo filme je veľa nezmyslov, ktorých mohlo byť oveľa menej. Mám dobrú náladu, tak za 2*. ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes se slzou v oku vzpomínám na páteční noci, kdy Nova vysílala horory z osmdesátých let. Mezi tyto ,,perly" patří i Mrtvá jáma. Pamatuju se, že mě to tenkrát opravdu dostalo. Pravda, to co mě tenkrát dokázalo vyděsit, dnes působí nechtěne komicky (obzvlášť ten doktor se svítícíma očima). Je to béčko jako řemen se vším, co k tomu patří. Podivné herecké výkony, děj postrádající logiku, ale pořád je to kus poctivě odvedené řemeslné práce a dokonalá ukázka hororové tvorby let osmdesátých. Na nějaké vysvětlování tady není čas, za to krvavějšími záběry se tady nijak nešetří. Navíc, hlavní hrdinka je docela kus (hlavně její ,,noční úbor" ji opravdu sluší). Jen tak mimochodem, je zajímavé, že té totální béčkovosti podlehli i jinak výborní čeští dabéří (Brabec, Soukup, Bubník a další) a házejí do placu těžce uvěřitelné perly. ,,Mě nemůžeš zabít Žééralde!" ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mrtvou jámu jsem poprvé viděl v rámci pátečních hororů na televizní stanici Nova. Už tenkrát se mě líbila ta podivná atmosféra, která stále působí i po letech. Jsou už v tom hodně cítit začínající devadesátky. Prostředí psychiatrické léčebny, sklepení, kde šílený chirurg Colin provádí své experimenty a mrtvoly hází do jámy, naháněcí noční scény, sexy hlavní hrdinka, spousta oživlých a po mozcích lačnících zombíků, pěkné masky, to vše podbarvenou zvláštní hudbou dělá z tohoto kousku zábavnou podívanou, kterou se oplatí vidět. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na začátek 90. let ten film působí strašně staře, jako by vznikl o deset patnáct let dřív. Strašně mne štvala ta amatérská režie, ty střihy přes osu, teatrální pohledy herců do kamery, špatně střižená akce... prostě mne to nebavilo. A Cheryl Lawson (v době natáčení 33letá) tam sice běhá v sexy prádelku a tričičku a režisér si najde důvod i ukázat její kozy, ale popravdě ty široké boky a tlustá stehna a neustále zatahované břicho na mne zas ak nepůsobily.Samotné prostředí léčebny ale potenciál mělo a pár záběrů je skutečně dobrých a i děsivých, ale fakt jen pár. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film zažil veľký úspech pri predaji na videokazetách a to vďaka jednoduchému triku. Ak ste sa dotkli tlačidla na obale, oči zombie na prebale videokazety zablikali na zeleno. (beso74)

Reklama

Reklama